Witam mam pytanie dotyczacer pompy.czy jak ja wyciagne to po włozeniu musze ustawiac dawke paliwa i reszte jesli niebede ruszał nastawnika?cieknie mi spod tej pokrywki co jest z boku chwycona 2 srubami jest ona od strony karoseri.
z Góry Dzieki za odp Pozdrawiam
Wyciagniecie Pompy
Moderator: Moderatorzy
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Wyciagniecie Pompy
Jak wyciągasz pompę, wyciągasz całość (nastawnik jest na pompie, to w sumie część pompy
). Poza tym kąt ustawiasz przesuwając samą pompę fizycznie. Po takim zabiegu jeszcze raz pod kompa, sprawdzić wszystkie wartości, ustawić. Nad tym akurat nie ma co się zastanawiać i dywagować - po prostu to zrobić i już, nie jest to jakiś wielki koszt (to tak jak byś wymieniał amorki m-technik i poskąpił na osłonki czy odboje...).
A co do tego gdzie cieknie - był temat na forum poruszony, w tej chwili nie pamiętam gdzie, poszukaj. Jest napisane na co uważać, ile co kosztuje i jak wymieniać. :]
Niestety, ale to tak samo jak z zawieszeniem - jeśli wymieniasz wahacze, drążki, amorki etc. jaka jest szansa, że złożysz wszystko do kupy równo i nie trzeba sprawdzać geometrii? No jakaś tam niby jest... ;]
Pozdrawiam.
A co do tego gdzie cieknie - był temat na forum poruszony, w tej chwili nie pamiętam gdzie, poszukaj. Jest napisane na co uważać, ile co kosztuje i jak wymieniać. :]
Niestety, ale to tak samo jak z zawieszeniem - jeśli wymieniasz wahacze, drążki, amorki etc. jaka jest szansa, że złożysz wszystko do kupy równo i nie trzeba sprawdzać geometrii? No jakaś tam niby jest... ;]
Pozdrawiam.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
-
KubaRydy
- Świeżak

- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
Wyciagniecie Pompy
wielkie dzieki za odpowiedz