silnik mi gaśnie po wrzuceniu biegu

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

maras
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525td
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie

silnik mi gaśnie po wrzuceniu biegu

Post autor: maras »

e34 tds skrzynia to oczywiście 5hp18 i problem po wrzuceniu z P czy N na D lub R czy 2, 3, 4 silnik gaśnie jak nie dodam gazu, jak rusze wszytko jest ok. skrzynia płynnie zmienia przełożenia redukuje działa na kickdown w programie S i zima gdy jade działa prawidłowo bez szarpnieć bez zacięć gładko płynnie i przyjemnie tylko czasmi przy dojeżdżzaniu do świateł pod czas hamowania potrafi zmulić silnik i zgaśnie tak jak w przypadku ruszania z P na D czy R i bez dodania gazu silnik zdycha w tej chwili ratuję się wrzuceniem Nki lub trzymam hamulec lewą stopą a prawą dodaję gazu podejrzewam sprzęgło hydrokinetyczne bo co innego skoro poziom oleju właściwy i praca skrzyni także właściwa może ktoś miał podobny przypadek nadmienię że skrzynia była remontowana niecały rok temu gwarancja na naprawę się skończyła dwa miechy temu wiec kolejna naprawa skrzyni nie wchodzi w grę jeżeli padła to ją wywalam i wsadzam manuala bo to bez sensu wywalać co rok kase na naprawę automatu. Pliss może ktoś ma jakiś pomysł.
Marek
Potrafie powiedzieć "spier...." w taki sposób, że poczujesz narastające podniecenie przed zbliżającą się podróżą...
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Na pewno jest to kwestia skrzyni a nie np pompy wtryskowej?
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Awatar użytkownika
biernus
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Śląskie
Kontakt:

Post autor: biernus »

95% skieruj sie w temat: POMPA WTRYSKOWA (nastawnik etc)
Obrazek
Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl
ODPOWIEDZ