Kolego, z tymi dresami to powstrzymaj się proszę, bo nie rozumiem celu takiego wytykania. To Twój drugi post na forum, miałeś na celu pochwalić się dobrymi zarobkami w Anglii czy brakiem chęci tuningu silnika ze swojej strony? Jeśli tak, nie zabraniam - załóż temat w dziale "Off topic", podyskutujemy, powymieniamy poglądy. Ja na Ciebie nie "wsiadłem" i takiego zamiaru nie miałem, tylko podałem Ci 3 zasadnicze powody, dlaczego Twój post był nietrafiony. Nie usunąłem go, więc świadczy to chyba o podejściu, prawda?
Zibi01 pisze:niemysle o powaznym tuningu E36 bo za 10000-20000 funtow moge tu miec lepszy woz,wiec zabawa w Tuning dla mnie skonczy sie kosmetyka wygladu i zmiana zawieszenia,
No właśnie, a więc po co w ogóle ta dyskusja? W Polsce też za te pieniądze można mieć lepszy wóz. Kupiłeś felgi, zderzak - nic nadzwyczajnego, my w Polsce też to robimy, tyle że zazwyczaj taniej.

Temat był właśnie o poważnym tuningu silnika na który potrzebna jest spora kwota, na co Ty byłeś zdziwiony czy w Polsce tak drogo, a naprawdę "u Ciebie w Anglii" to jest kilkukrotnie droższe. :] Co człowiek to inne potrzeby i zainteresowania. Dla mnie estetyka jest bardzo ważna, ale stoi na samym końcu w mojej hierarchii pracy nad autem. Cały czas pakuję w nie pieniądze i nie widać wcale tego na zewnątrz, nie potrzebuję, żeby się za nim na ulicy oglądali. Jakbym tak chciał, kupiłbym Rolls-Royce'a.
Zibi01 pisze:bawi ze od razu wszyscy na mnie wsiedli a szczegolnie typ porownujacy 50-cio letnia Angielke i to katoliczke do babci lat 99 z TD w tle malo tego protestantki,skad ta zawisc????
Nie "typ", a forumowicz i to zapewniam Cię, że posiada on sporą wiedzę na temat na jaki się wypowiada. A widzisz tu gdzieś jakąś zawiść? Zawiść w stosunku do czego, tego że Ty nie chcesz robić tuningu silnika, czy tego że Ty dobrze zarabiasz? Jak widzisz, koledzy nie mają z tym żadnego problemu, rozwijają swoją pasję niezależnie od tego co się dzieje w Anglii i wychodzi im to nieźle. Bo jeśli ktoś tu ma na tym punkcie kompleksy, to zapewne ten, kto cały czas na ten temat pisze...
Zibi01 pisze:A i powiedzcie mi jedno??? Wladujecie cale swoje serce i kupe kasy w profesjonalny Tuning-operacja konczy sie niesamowitym sukcesem i co dalej???Tym autem juz do smierci??A jesli sprzedaz to za ile za polowe???? Gdzie sens tej zabawy???? Niepowiem te auta sa ladne ale pytam co po skonczonym Tuningu????
O sens zabawy się nie pyta - sens jest w zabawie i radości jaką ona sprawia. Zawody, spoty, opisy w magazynach, własna radość z jazdy. Czasami wcale nie chcą sprzedać swojego dzieła. Jest taki człowiek w polskim klubie, który ma na koncie już kilka BMW profesjonalnie doprowadzonych do świetnego stanu - z każą robi sobie galerię, po czym sprzedaje w dobre ręce. Co z tego ma? Hobby. A jak kupisz auto nowe z salonu to ubolewasz nad faktem, że już za rok będzie warte 30% mniej, a za parę lat już nie odzyskasz swoich pieniędzy? Chyba nie...
Zibi01 pisze:Szpan we wsi czyli BM-ka i dres czy jest jeszcze jakis inny plan???

Jeśli już sięgać po złośliwości - a może po prostu STAĆ ich zbudować coś takiego i postawić w swoim garażu "dla zabawy"?

Nie pomyślałeś?
Zibi01 pisze:i gdzie wt ta moc chcecie wykorzystac??? ja mam w Anglii problem poleciec 120km/h a gdzie reszta???
Kolego "światowy", a byłeś kiedyś w Niemczech? :] Ja swoim starym rupieciem jechałem 200km/h nie raz po europie, a Ty nie możesz pojechać szybciej w Anglii? W takim razie trochę szkoda i faktycznie masz problem. Przeprowadź się z powrotem do kraju - pojeździsz sobie!
Zibi01 pisze:To niewykorzystana moc w tym aucie ja chce zmienic na nowa z salonu ale 320d i znow drobnakosmetyka zewnetrzna i tyle,natomiast nie przeliczam tego na zlotowki,tu inaczej sie zarabia
No ale wartość nowych aut z salonu również szybko spada i co wtedy? I odpowiedz mi na jedno pytanie - czemu we wszystkich (dwóch

) postach tak podkreślasz pieczołowicie, że w Anglii się inaczej zarabia i że Ty też dobrze zarabiasz? Cieszymy się z tego powodu, nie mamy żalu, ale jakoś średnio nas to interesuje - naprawdę, uwierz. To nie jest forum samochwałów.
Zibi01 pisze: ,swoja droga pozdrowienia z TIR-a z A 63 w okolicach Hull

Pozdrawiam z pięknego starego miasta nad Bałtykiem. :]