Marciino pisze:Dzisiaj wreszcie dotarł do mnie zestaw Valeo, na szczęście wszystko się zgadza z tym co zaprezentował na zdjęciach Ermce.
Wymiana będzie miała miejsce za tydzień we wtorek, wolny termin u mechanika. Ermce, pisałeś że wymiana tego to nic trudnego, no to zachęcony poczytałem na ten temat w "Sam naprawiam samochód", no i tam to tak różowo nie wygląda. Chyba jednak sam nie będę ryzykował, szczególnie jeżeli chodzi o złożenie później tego do kupy, co innego gdybym miał wsparcie u osoby z doświadczeniem przy wymianie, ale niestety u mnie w okolicy nikt TDSem nie śmiga, brak doświadczenia i lekki strach aby więcej kosztów sobie nie narobić. W sumie nawet gotów bym był podjechać gdzieś na teren Wawy, czy w inną stronę, w rozsądnych odległościach, gdybym miał kogoś do pomocy, ogarniętego w temacie.
Swoją drogą jeszcze ciekawą rozmowę z mechanikiem odbyłem, a w sumie to raczej wysłuchałem to co on ma do powiedzenia w tym temacie. Ale w skrócie chodzi o to, tak wnioskuje z tej i poprzednich rozmów z nim, że nie miał jeszcze do czynienia z TDSem z kołem jednomasowym, i chyba nie za bardzo mnie zrozumiał że ja nie przyjadę do niego tylko z samym kołem jednomasowym, tylko także ze sprzęgłem. No ale "jeżeli pan sobie życzy, to my to wymienimy". W sumie teraz już innego wyjścia nie mam![]()
Pozdr.
ja też nie miałem pojencia jak zabrać się do tego ale poczytałem i rozebrałem wszystko tak jak jest opisane na forum bo na prawdę jest to proste jak ktoś ma jakieś pojecie o mechanice ale w sumie ja tylko sam tarcze zmieniam