[E39] Palenie bezpiecznika 15Amper i przerwa w doplywie pali

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

ajek
Bywalec

[E39] Palenie bezpiecznika 15Amper i przerwa w doplywie pali

Post autor: ajek »

Mam taki troblem, pali mi sie bezpiecznik 15Am w tylniej skrzynce bezpieczników odpowiedzialny ( tak mysle pompke paliwa ) bo jak go to odcina mi doplyw paliwa i auto staje, po zmianie i odpaleniu przejechaniu kilku dziesieciu metrów wywala go spowrotem i pojechane .

czy jest jakies zwarcie przy pompce paliwa w baku sam juz niewiem co z tym zrobi ma ktos jakis pomysł ( wiem najlepiej zabic poprzedniego wlasciciela ale to i tak nie pomoze)
wolfgate
Bywalec

Post autor: wolfgate »

Ja właśnie mam podobny problem w swoim aucie. Wywala mi bezpiecznik nr 41(30 A). Z tego co wiem jest od pompy paliwa w zbiorniku. Niedawno miałem problemy z odpalaniem, gdy poziom pal w zbiorniku spadał pon 1\2. W tym czasie bezpiecznik też się przepalał,więc stwierdziłem,że jak w każdym TDSie padła pompa pal. i robi zwarcie. Kupiłem nową oryginalną pompę,wymieniłem i ... bezpiecznik nadal się przepala po przejechaniu kilku kilometrów. Może ktoś coś podpowiedzieć?
Awatar użytkownika
2Ya
Bywalec
Nadwozie: Touring/Kombi
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: 2Ya »

Padła kolejna pompa :roll:
Szukałbym przetarcia kabli/zwarcia,bo raczej innej opcji poza jescze zacierajacą sie pompą paliwa w zbiorniku nie ma.

Pozdro.
wolfgate
Bywalec

Post autor: wolfgate »

Nowa pompa w oryginale poszła? raczej to nierealne. Do zbiornika leję tylko i wyłącznie ON. Kable sprawdzałem pod kanapą,a dalej to raczej mało realne żeby sprawdzić. Jak mnie to auto wk...a :evil: Chyba przydałby się do niego egzorcysta.
ODPOWIEDZ