e36 2.5 TDS- HOLSET HX35

Tematy dotyczące mechanizmu doładowania i turbiny.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
GuLuN
Bywalec Gadulec
Seria: E60-61
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525d
Rocznik: 2005
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Re: e36 2.5 TDS- HOLSET HX35

Post autor: GuLuN »

PaTrYkOsTDS pisze:ale ja wole sam zrobic niz od kogos kupowac.. po co mi remont silnika? odchudzanie elementow zeby byl lzejszy?
Z tego co widzę to dla ciebie nie jest ważna bezawaryjność i żywotność bo byś jednak pokopał trochę i zakumał o co chodzi z remontem i odchudzaniem elementów.
Ta locha którą zapodałeś w linku to jakaś masakra jest ciekaw jestem kiedy to się rozkręci.
Rozumiem że to projekt budżetowy a jeżeli budżetowy to każda modyfikacja musi być mocno przemyślana i skrupulatnie policzona co za tym idzie jednak polecał bym nabycie wiedzy w jakiejś bibliotece np na polibudzie lub samochodówka.
Ja trochę pokopałem i wiem np że lpg daje 20 może 30% do tego program pod taki setup ze zwykłymi gratami i LPG powinno lekko pęknąć 200 kucy a cena takiego moda to grosze w porównaniu z twoim modem.
Obrazek
Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!
papwil
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 530d
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: papwil »

Zchipowalem, turbo hybryda i jest 220KM i 430Nm a swistak siedzi i zawija sreberka. Obawiam sie ze prawdziwa hamownia moglaby Cie rozczarowac... I 300KM z tdsa w planach bez zadnej wiedzy w temacie ani nawet o silniku. Smiech na sali. Przez takich jak Ty nie chce mi sie wchodzic na fora bo jak czytam takie glupoty to autentycznie mi sie nie dobrze robi...
PaTrYkOsTDS
Bywalec
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubelskie

Post autor: PaTrYkOsTDS »

wiem wiecej niz wam sie wydaje.. odchudzanie bedzie napewnoo remont silnika mi jest nie potrzebny bo jak sie mi rozleci to sobie zrobie konkretnie silnik i tyle..
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: raven_1983 »

PaTrYkOsTDS - dziękujemy za potwierdzenie, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.

Popieram Papwila - chęci to początek, oprócz nich potrzeba jeszcze bardzo dużo. Ty chcesz zrobić na chęciach ignorując doświadczenie i wiedzę innych, ale to dobrze.

Dlaczego dobrze?

Bo nie musimy marnować czasu na przekonywanie Ciebie, że nie masz zielonego pojęcia, bo Ty i tak wiesz lepiej.
Awatar użytkownika
siudek
Bywalec Wyjadacz
Seria: Szukam...
Nadwozie: Nie posiadam
Model: Nie mam
Rocznik: 1975
Skrzynia biegów: Nie mam
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: siudek »

Dobrze, pośmiali my się, a teraz na ziemię. Zamykam, wystarczająco długo zwlekałem.
siudek siudkowski

Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Zablokowany