Witam.
Uszkodziłem element nr.8 na poniższym obrazku. Pęk przy samej krańcówce która wchodzi w podstawę filtra, nie da się założyć nowego wężyka.
I tutaj moje pytanie. Czy można założyć (omijając oryginalną podstawę) filtr od np. golf II ?
A może ktoś ma pomysł jak to naprawić, sklejenie raczej odpada, bo to wszystko jest sztywne.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Skocz na szrot i znajdziesz w pierwszym lepszym tadku a jak nie to metodą słodowego wiartarka powiększasz otwory wklejasz do środka rurkę metalową np. kawałek długopisu i masz ładny sztywny element.
Generalnie mam zamówiony przewód (powinien być w ok. czw-pt -112zł), ale chciałem postawić ją jutro (niedziela).
Nie mam czym teraz do pracy się dostać . Te z allegro też nie będą od razu. No ale cóż mój błąd i teraz muszę czekać.
Mi pęk ten przewód przy wymianie świec żarowych. Mam nadzieje że po wymianie świec będzie odpalała dobrze.
Trzy były czarne i tylko jedna czysta.
GuLuN pisze:Skocz na szrot i znajdziesz w pierwszym lepszym tadku a jak nie to metodą słodowego wiartarka powiększasz otwory wklejasz do środka rurkę metalową np. kawałek długopisu i masz ładny sztywny element.
Myślałem o tym, jakiego kleju użyć żeby go ropa nie rozpuściła.
Jak masz zamówiony to na chwile filtr z 1 postu nie zaszkodzi lepsze to i pewniejsze niż klejenie
Jeśli już koniecznie chcesz kleić to nawierć króciec na średnice taką aby ten wężyk bezpośrednio z lekkim wciskiem naszedł w środek i zalej do okoła kropelką, sam tak robiłem jak miałem identyczny przypadek