adam-bmw pisze:ja w e30 tez miałem nieszczelny tzn jak wduszałem pedał to nie wypychało łapy a płyn nigdzie nie laciał
ile cię ta przyjemność kosztowała:)
Razem z płynem Hamulcowym 145zł No i troszkę nerwów
Moderator: Moderatorzy
adam-bmw pisze:ja w e30 tez miałem nieszczelny tzn jak wduszałem pedał to nie wypychało łapy a płyn nigdzie nie laciał
ile cię ta przyjemność kosztowała:)

A możesz przybliżyć jaka była różnica między zwykłym a tym wzmacnianym bo mnie zainteresowałeś sądziłem że tylko w e39 było mocniejsze sprzęgło.adam-bmw pisze:i jeszcze taka ciekawostka, do e34 tds z fabrycznym hakiem montowano wzmacniane sprzęgło w przeciwieństwie do zwykłej wersji

Adam-bmw,jeżeli już używaną tarcze i docisk zmontuje sie bez tego przyrządu,to jest możliwe,że sprzegło bedzie sie ślizgało? Kiedyś,jak miałem wyjety silnik,to je poskładałem,nie wiedząc,że potrzebny jest specjalny przyrząd..adam-bmw pisze:w e39 tds było już sprzęgło x-trend czy jak kto woli sac, do jego zamontowania np przy wymianie samej tarczy jest niezbędny ten przyrząd, jak zakładamy nowy docisk to słoneczko jest zablokowane a sprężynki od regulacji napięte więc tylko zakładasz przykręcasz odblokowujesz i po zawodach

Kolego a jak byś założył sprzęgło od traktora ursus do 2,5tds pasowało by ??vegossj1 pisze:Mam pytanie czy całe kompletne sprzeglo z e46 2.0d 136 km będzie pasowało do 2.5 tds?