Nie dochodzi plus do czujnika wstecznego ktory jest na skrzyni bo chyba tam winien dochodzic plusik i po wkleszczeniu wsteki zwiera sie na czujniku i leci do lampek.
Mozna to jakos naprawic by bylo oryginalnie czy pozostaje tylko metoda niejakiego maygaywera i podac plusik przez bezpiecznik na czujnik?
Brak światła wstecznego E34 TDS
Moderator: Moderatorzy
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
możesz napisać powoli od poczatku, bo nie mogę skumać o co Ci chodzi...
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
-
ANDRU
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525td
- Rocznik: 1995
- Województwo: Wielkopolskie
Z tego co pamietam bo bylo to juz jakis czas temu jak sprawdzalem to chyba wlasnie minus na zacisku zarowki jest na stale tylko brak jest plusa.Szkodnik pisze:Hm.... a moze tam idzie minus...? druga sprawa to sprawdz wiazke przewodow idaca od pokrywy bagaznika do samochodu. tam przy zawiasie lubia sie przerywac.
Druga sprawa jest taka ze z wiazki ktora idzie do rozrusznika to prucz grubego kabla zasilajacego to ile jeszcze na rozruszniku powinno byc przewodow?? Bo u mnie jeden z duzym oczkiem na srube jest podany na elektromagnes czyli na taka mala srubeczke a jeszcze jeden mi dynda oizolowany luzno.Jak mi sie uda to zrobie foto moze cos bedzie widac:)
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 1:10 pm ]

Zaznaczony kabelek trzalka.Guzik widac ale jest fajnie.
Z wiazki idzie jeden gruby kabel ktory podpiety jest pod jede nasisk z plusem ktory idzie od tego plusoego zacisku pod maska ktory jest przykryty plasticzkiem z czerwonym plusem.Jeszcze wychodza z tej wiazki dwa cienkie kabelki i jeden jest podpiety do rozrusznika a drugi wisi sibie wolny.Do czego on jest?
-
ANDRU
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525td
- Rocznik: 1995
- Województwo: Wielkopolskie
Te a ktory to bezpiecznik jest.Podaj mi nambera to tez se sprawdze czy nie robi sie tak samo u mnie.AveOpTo pisze:mam ten sam problem brak swiatel wstecznego bieguprzeyjdziesz to mi zrobisz
a tak na powaznie żarówki są ok więc zacznę szukać gdzie tkwi problem, jedno co wiem to, że pali mi sie bezpiecznik po wrzucieniu R