Witam,
Mam pytanie, odkręciłem dziś sobie króciec od pompy próżniowej który poźniej zmienia się w przewód a później idzie do serva, i znalazłem tam olej. Czy trzeba wymienić tą pompę czy poprostu odkręcić i wyczyścić?
link podglądowy ;D - http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=45
e34 525tds - pompa próżniowa / vacum
Moderator: Moderatorzy
-
mlody_www
- Świeżak

- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
Re: e34 525tds - pompa próżniowa / vacum
Pompe vacu raczej ciezko zepsuc pracuje w oleju wiec widocznie jakis simering puszcza powycierac i za miesiac sprawdzic
Dodano: 07 Sie 2012 22:16
A jak bys potrzebowal pompe vacu to posiadam u siebie wymienialem bo kiepsko dzialalo wspomaganie hamulcow a jak sie okazalo padlo serwo a nie pompa
MOD: Witaj kolego. To już któreś z kolei łamanie regulaminu, post pod postem. Posty staramy się edytować. Jakbyś trochę dłużej poczytał forum to byś wiedział co i jak może się zepsuć w pompie podciśnienia i że to wcale nie takie rzadkie uszkodzenie. A uszczelki zawsze można wymienić, nie tylko powycierać. Ostrzeżenie nr 1. /siudek
Dodano: 07 Sie 2012 22:16
A jak bys potrzebowal pompe vacu to posiadam u siebie wymienialem bo kiepsko dzialalo wspomaganie hamulcow a jak sie okazalo padlo serwo a nie pompa
MOD: Witaj kolego. To już któreś z kolei łamanie regulaminu, post pod postem. Posty staramy się edytować. Jakbyś trochę dłużej poczytał forum to byś wiedział co i jak może się zepsuć w pompie podciśnienia i że to wcale nie takie rzadkie uszkodzenie. A uszczelki zawsze można wymienić, nie tylko powycierać. Ostrzeżenie nr 1. /siudek