siudek pisze:patryk1981 pisze:Niewiem, to jest jakas kosmiczna technika[...]
...jak Wy w takim czymś widzicie kosmos, to ja słabo wróżę naszym poczynaniom napraw mechanicznych. ;]
Dodam tylko, że pamiętajcie iż wycieki ropy idą w górę bardzo często - to normalne, czasami mając nieszczelny przewód ropa jest wszędzie naokoło. Pompa wtryskowa ma cały dół mokry jak cieknie spod dekla przestawiacza wtrysku. Właśnie dlatego wpierw trzeba silnik dobrze umyć, aby precyzyjnie zlokalizować źródło wycieku. Nie ma w tym nic aż tak nadzwyczajnego jak by mogło się wydawać.
Pzdr.
Tl, nic sie nie mart i tak uszczelki zmienisz, zobaczysz sam a Siudek, nie raczyl kliknac strone wczesniej, raczej takich cudow by nie pisal, malo tego, na dole podalem link do tematu co i jak aby uszczelnic pompe, sam osobiscie wlasnymi rekami zrobilem cala, lacznie TR, ale poco klikac, no nie
Siudek bardzo Cie kurde prosze, nie rub zemnie idioty dobra, pofatyguj sie i przeczytaj od poczatku temat, ja uszczelnilem cala pompe i to sam, a komplet uszczelek nie kosztuje 90 ani 100 tylko 35 zl ori bosza, uaktualnij dane i zacznij czytac dobra
Siudek tu masz temat bo widac pominoles tak, luknij ostatnie moje wpisy.
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.ph ... 286#p65286
Dodano: 23 Lis 2012 20:40
Post drugi,zapewne dostane za to ale, tym razem do Ciebie TL.
Dekiel jak sciagniesz to nic nie wyskoczy, jest tam uszczelka, tylko nic nie dotykaj, zadnych pendzelkow, mycia dmuchania itp. Delikatnie obcierasz rant nie pylaca szmatka, zakladasz nowa uszczelke i skrecasz, i nie dajesz zadnych podkladek, ma byc GIT.koniec
MOD: Połączyłem... aż 3x 'siudek', poczułem się doceniony... /siudek