Witam.Mam taki problemik co daje mi duzo do myslenia.Mam oferte od znajomego,moge wziasc od niego bmw e34 tdsa, ale jest pewien problem.W tym bmw jest do wymiany chlodnica bo jemu wczesniej pekl plastik przy roze malo tego bmw stalo rok czasu i tu sie zaczyna problem bo niewiem czy to tylko sie skonczy na wymianie chlodnicy i wymiana oleju w silniku czy moze sie okazac inny powarznieszy problem np:pekniety blok???? PODOBNO ONA STALA BEZ WODYY CALY CZAS I MAM GORACA PROZBE NA TEN TEMAT CZEGO MOGE SIE SPODZIEWAC I CO JEST PILNI BY TRZEBA BYLO ZROBIC PRRZED ODPALENIEM ..!!!!POMOCY ZALEZY MI NA CZASIE PUKI NIEMA JESZCZE MROZOW Z GORY DZIEKI I POZ
DROWKA
mod: poprawiłem tytuł na regulaminowy. Proponuję też zapoznać się z zasadami interpunkcji i ortografii.
[E34] Wymiana chlodnicy i odpalenie po roku
Moderator: Moderatorzy
-
kwiatuszek242
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
- tdbezs
- Bywalec Gadulec
- Seria: E53-70
- Nadwozie: SUV
- Model: X5 3.0d/sd
- Rocznik: 2004
- Województwo: Lubelskie
Re: Wymiana chlodnicy i odpalenie po roku e34tds
po pierwsze słownik ortograficzny... a tak to zakładać chłodnicę, olej sprawdzić, okręcić silnikiem- sprawdzić czy nie stoi... zalać i jeździć... ale po roku mogą hamulce stać 
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Województwo: Zachodniopomorskie
Re: [E34] Wymiana chlodnicy i odpalenie po roku
Po roku postoju nic się nie powinno z autem dziać. Normalnie montujesz nową chłodnicę, zalewasz auto płynem, zlewasz syf z baku, lejesz świeżą ropę, ładujesz nowe akku, nowe filtry paliwa i powietrza - i odpalasz. Olej po roku wiadomo, wymienić trzeba, ale niekoniecznie od razu, po roku postoju nic złego się nie powinno z nim stać, a i tak i tak przed zmianą musisz silnik rozgrzać. No i z umiarem, jak odpali, daj mu popracować, nie duś.
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
-
kwiatuszek242
- Świeżak

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Wiadomosc byla pisana z tele wjec niezwracalem uwagi na tresc ale dzieki wam wielki za odp a i jeszcze bmw po rozwalenie chlodnicy byla odpalona bez wody tylko w potrzebie wjechania do gararzu czy jskis uboczny skutek mogl byc tego
Dodano: 02 Gru 2012 22:10
A i jeszcze jedna spr ktora mi sie przypomniala.Przed ta usterka okazalo sie ze w bmw niema wlozonego termostatu????i zstanawia mnie to dlaczego tak bylo zrobione i czy lepiej tak zostawic czy zalozyc termostat
Dodano: 02 Gru 2012 22:10
A i jeszcze jedna spr ktora mi sie przypomniala.Przed ta usterka okazalo sie ze w bmw niema wlozonego termostatu????i zstanawia mnie to dlaczego tak bylo zrobione i czy lepiej tak zostawic czy zalozyc termostat
-
Mamamuszi
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1994
- Województwo: Wielkopolskie
Daj sobie spokój z tym autem,tylko idiota odpala silnik bez cieczy chłodzącej.
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Województwo: Zachodniopomorskie
Po 1 - jak już coś piszesz, to obojętnie za pomocą jakiego urządzenia - zwracaj uwagę na treść.
Po 2 - jak już coś piszesz, to nie używaj kretyńskich skrótów myślowych typu "spr" czy tym podobnych.
Po 3 - poczytaj sobie o TDS, to będziesz wiedział czego się spodziewać skoro ktoś był na tyle mądry, żeby wyjąć termostat.
Temat zamykam, bo nie widzę sensu dalszej dyskusji - nic więcej wnieść się do niej nie da.
Po 2 - jak już coś piszesz, to nie używaj kretyńskich skrótów myślowych typu "spr" czy tym podobnych.
Po 3 - poczytaj sobie o TDS, to będziesz wiedział czego się spodziewać skoro ktoś był na tyle mądry, żeby wyjąć termostat.
Temat zamykam, bo nie widzę sensu dalszej dyskusji - nic więcej wnieść się do niej nie da.
None of you seem to understand...