[E39] TDS Fatalne odczyty z Inpy.

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

pajek1976
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Opolskie

[E39] TDS Fatalne odczyty z Inpy.

Post autor: pajek1976 »

Witam wszystkich, na forum odzywam się po praz pierwszy chociaż od co najmniej roku przeglądam fora. Mam panowie problem z samochodem taki że raz jedzie bez zarzutu a raz wydaje mi się że będę musiał wysiąść i go pchać. Pompę wtryskową uszczelniałem bo się pociła w serwisie boscha w Opolu rok temu. Niestety dało to niewielki efekt w podniesieniu jego mocy bardzo od 2 lat ograniczonej. Zdarza mu się że jak ma dzień i dobry humor to jedzię pięknie jednak tych dni jest ostatnio mniej niż wiecej. Byłem u dwóch mechaników i to najlepszych podobno w Opolu i każdy mówił co innego. Jeden że łańcuch skończony ( ten co robił pompę) a drugi że pompa. Proszę Was o skromną analize wyników z inpy bo nie wiem już gdzie mam jechać z przypadłością. Wskazania dawki paliwa oraz kąta wtrysku są rozjechane na niektórych odczytach i są daleko poza prawidłowymi, tak mi się przynajmniej wydaje.
Awatar użytkownika
carl0s
Moderator
Moderator
Seria: E46
Model: 320d
Rocznik: 2000
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: [E39] TDS Fatalne odczyty z Inpy.

Post autor: carl0s »

Na początek kilka spraw organizacyjnych. Zapoznaj się z regulaminem, zwłaszcza z punktem dotyczącym tytułowania nowych tematów.

A co do Twojego problemu - zrzuty są bezużyteczne - są niekompletne, bo zrobiony jest tylko odczyt analog 1, brakuje jeszcze analog 2 - celem sprawdzenia danych temperatury chociażby. To raz - dwa - obroty są różne - nie zakładam, że pływają w zakresie 750 - 3100, a raczej ktoś tak robił screeny.

Poczytaj, jak należy pobierać dane z INPA i jakie, jest o tym na forum. Na tym co jest nie da się pracować.
None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!
pajek1976
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Województwo: Opolskie

Re: [E39] TDS Fatalne odczyty z Inpy.

Post autor: pajek1976 »

Przepraszam, moja wina. Świeżak jestem.Zastosuję się do wszystkich uwag i jeszcze raz przygotuję temat. Jeśli temat jest zbędny to można go usunąć.
ODPOWIEDZ