bmw e36 1.7tds jak wymontowac pompe wtryskowa
Moderator: Moderatorzy
-
wredotabmw
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
bmw e36 1.7tds jak wymontowac pompe wtryskowa
moje pytanie brzmi tak . bmw e36 1.7tds jak wymontowac pompe wtryskowa? moze ktos wyciagał i wie czy to prosta sprawa czy trzeba rozbierac pol samochodu?
-
wredotabmw
- Bywalec
Re: bmw e36 1.7tds jak wymontowac pompe wtryskowa
koledzy pomózcie bmw jedzi ale pompa cieknie a do pracy trzeba dojedzac i niestety ciezko odpala na zimnym silniku pomocy
- patryk1981
- Bywalec Gadulec
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 2011
- Województwo: Śląskie
Witaj, zaraz podam Ci temat do polukania,nie rozumie tylko dlaczego za caly dzien tego nie znalazles, pewnie dlatego ze nie szukaleswredotabmw pisze:koledzy pomózcie bmw jedzi ale pompa cieknie a do pracy trzeba dojedzac i niestety ciezko odpala na zimnym silniku pomocy
Tds 1,7 prawie niczym nie rozni sie od 2,5, wiec procedura wyjecia jak i uszczelnienia jest taka sama, piszesz ze Ci cieknie, ale z kad, co mamy ci napisac skoro Ty nic nie piszesz nam, rozwin sie trosze w temacie opisz objawy, gdzie cieknie, jak cieknie, czy to krople kapia, czy tylko sie poci i z ktorego miejsca, pamietaj ze wyjmujac pompe glupota bylo by uszczelnienie jednego miejsca, robi sie to kompleksowo czyli cala pompe. Skoro rano slabo pali to pewnie leje sie jak z gara. A teraz zostawiam Cie z
Audi A6 C5 rok 2000 - 1.8t - chip 200 HP
-
wredotabmw
- Bywalec
cały dzien kolego to ja w pracy
a cieknie prwado podobnie z podrozdzielacza, kapie dodam ze gore szczelniłem ale teraz trzeba dół i zastanawiam sie czy trzeba rozebrac pół samochodu czy da sie jakos wyjac pompe bez wiekszego rozbierania auta. i czy trzeba sciagac oslone od łancuszka rorządu moze jakas instrukcja zdjecia schemat? 
-
wredotabmw
- Bywalec
witam mam pytanie czy bmw 1.7tds a 2.5tds sa tak samo zamontowane pompy ? słyszalem zeby wyjac pompe trzeba rozbierac pół auta , trzeba dostac sie do łancucha i trzeba uwazac zeby koło zebate nie spadło czy to prawda?
- patryk1981
- Bywalec Gadulec
Tak, w 1,7 tds jak i w 2,5 tds pompe wyciaga sie tak samo, tyle tylko ze w 2,5 masz wiecej srubek do kolektora i wiecej o dwa przewody wtrykowe reszta bez zmian.wredotabmw pisze:witam mam pytanie czy bmw 1.7tds a 2.5tds sa tak samo zamontowane pompy ? słyszalem zeby wyjac pompe trzeba rozbierac pół auta , trzeba dostac sie do łancucha i trzeba uwazac zeby koło zebate nie spadło czy to prawda?
A przeczytales temat ktory ci podalem. ?
Tam pod koniec w podpunktach jest napisane co trzeba zrobic pislem to koledze ''smuz'' i jak aby wyjac pompe, nie przypominam sobie abym pisal cos o deklu lancucha rozrzadu
Jak juz zauwarzyles ludzie nie maja sily poraz kolejny pisac tego samego bo cos mala aktywnosc tematu
Kup sobie sciagacz do pompy,albo zlec to mechanikowi,bo faktycznie jesli jakis cudem uda ci sie wyjac pompe,to moze ci przeskoczyc rozrzad i bedzie placz.
Zastanow sie na co sie porywsz,bo wbrew pozorom, to niejest takie w kij pierdnac, i odrobina wiedzy jest nie zbedna, a po wszystkim i tak musisz na kompa jechac i kat i dawke ustawic, a skoro nawet niewiesz jak zaczac to po poskladaniu i tak nie odpalisz bo pewnie nie bedziesz wiedzial jak odpowietrzyc pompe i posypia sie kolejne posty, z cyklu '' nie odpala''
Moja rada, jedz do kumatego mechanika, zaplac i bedziesz zadowolony '' chyba'' bo dzis to nic nie wiadomo.
Pozdro.
- tdbezs
- Bywalec Gadulec
- Seria: E53-70
- Nadwozie: SUV
- Model: X5 3.0d/sd
- Rocznik: 2004
witam, napisz skąd jesteś z tego lubelskiego, jak gdzieś blisko mnie to pomogę, napisz na pw
-
wredotabmw
- Bywalec
witam kolego patryk1981 uszczelniałem cała gore pompy i odpaliłem auto teraz zbieram wiadomosci jak wyjac pompe zeby nie popełnic błedu zadnego .jest jeszcze jeden problem prawdo podobnie wytarły sie prowadnice i mogł juz rozad sie przestawic bo zimom przy -10 -15 stopni ciezko pali trzeba dlugo bardzo krecic
- patryk1981
- Bywalec Gadulec
d*** tam prowadnicewredotabmw pisze:witam kolego patryk1981 uszczelniałem cała gore pompy i odpaliłem auto teraz zbieram wiadomosci jak wyjac pompe zeby nie popełnic błedu zadnego .jest jeszcze jeden problem prawdo podobnie wytarły sie prowadnice i mogł juz rozad sie przestawic bo zimom przy -10 -15 stopni ciezko pali trzeba dlugo bardzo krecic
Jak by rozrzad sie przeatawil to silnik chodzi jak kosiarka, tlucze sie i takie tam, uszczelnij pompe i zmien swiece, ale wszystkie i zobaczysz ze wiecej nie wspomnisz, tylko pamietaj o ustaieniu dawki i kata wtrysku.
Wysyla Ci numer telefonu na PW, powiem Ci co i jak zrobic skoro tak bardzo chcesz sam, zadzwon domnie albo jutro okolo 10 lub w sobote do 12 jak bym nie odbieral wyslij sms ze to ty, to jak bede mial mozliwosc to oddzonie,taka mam prace
Elo
Jeszcze jedno, wes sobie browara, odpal fajke i pocztaj ten temat, ale od dechy do dechy, zobacz co mi wsadzili do bety, swieczki z golfa 3,
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1884
-
wredotabmw
- Bywalec
witam kloego kiedy swiece to swiece wymienione sa dobre a silnik nie pracuje tak jak powinien i jeszcze jedno w tantym roku w zimie pompa nie ciekla mi a z paleniem było tak samo cieżko sprawdzałem wtryski były ok mierzyłem kompresje silnika pokazało 26 ......
- patryk1981
- Bywalec Gadulec
No to wychodzi zbyt puzny wtrysk, inaczej kat wtrysku, masz pompe do regulacji.wredotabmw pisze:witam kloego kiedy swiece to swiece wymienione sa dobre a silnik nie pracuje tak jak powinien i jeszcze jedno w tantym roku w zimie pompa nie ciekla mi a z paleniem było tak samo cieżko sprawdzałem wtryski były ok mierzyłem kompresje silnika pokazało 26 ......
-
wredotabmw
- Bywalec
pompe przestawiłem faktycznie troche lepiej sie zrobiło nawet przestała tak kopcic na czarno ale dalej rewelacij nie ma ale cieknie pompa wiec pewnie sie zapowietrza
- patryk1981
- Bywalec Gadulec
To jest pewne ze sie zapowietrza, jak przyspieszysz kat jeszcze, to powinno byc dobrze, a i tak pompa leje, to niestety nic cie nie ominie, tak to juz jest, te uszczelki sa stare i juz. Powszystkim i tak bedziesz musial ustawic wszystko,dawka, kat wtrysku i takie tam, ja to zrobilem po mojemju i na kompie okazalo sie, ze jest git. Dasz rade, ale zacznij od pompy:-)wredotabmw pisze:pompe przestawiłem faktycznie troche lepiej sie zrobiło nawet przestała tak kopcic na czarno ale dalej rewelacij nie ma ale cieknie pompa wiec pewnie sie zapowietrza
-
wredotabmw
- Bywalec
tak tylko zeby wyciagnac ja z auta i tu jest ból bo nie bardzo wiem jak a nie chce narobic wiecej kosztów