Od zakupu mam problem z siłą wspomagania. Mianowicie na wolnych obrotach kręcenie kierownicą jest prawie jak bez wspomagania, po lekkim dodaniu gazu już działa w miare fajnie, choć jedną ręką kręcić nie za bardzo można
[E34] Słabe wspomaganie
Moderator: Moderatorzy
[E34] Słabe wspomaganie
witam,
Od zakupu mam problem z siłą wspomagania. Mianowicie na wolnych obrotach kręcenie kierownicą jest prawie jak bez wspomagania, po lekkim dodaniu gazu już działa w miare fajnie, choć jedną ręką kręcić nie za bardzo można
Denerwujące przez to są manewry na parkingu. Czy winna za to może być pompa czy przekładnia, chciałem zamówić sobie pompe używaną i w sobote założyć ale nie wiem czy nie wziąść odrazu też przekładni. Co o tym myślicie?
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
Witam!mam troszkę podobne- lecz u mnie wspomaganie jest na wolnych obrotach i działa,lecz na kierownice przechodzą jakieś wibracje...jak dodam gazu jest ok...i teraz tak dowiedziałem się ze przyczyna możne być kolo 2 masowe,które daje za duże wibracja,ostatnio wysiadła mi już 2 pompa wody,wysunęło się łożysko.....wiec czeka mnie robota....możne ktoś się spotkał się z podobnymi objawami...?
-
MAJEN
- Świeżak

- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
JA MAM PODOBNY PROBLEM ALE U MNIE NIE CHODZI PRAKTYCZNIE CHYBA ŻE DODAM GAZU I SKRĘCE W LEWO SŁYCHAĆ LEKKI PISK POMY I WSPOMKA PRZEZ JAKIŚ CZAS DZIAŁA ALE PUŻNIEJ ZNOWU PRZESTAJE POMURZCIE PROSZE...
[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 6:39 pm ]
KUBIAKK WYMIENIAŁEM JUŻ POMPE WODY OBJAWY BYŁY PODOBNE JAK PRZY USZCZELCE POD GŁOWICA POWODZENIA ŻYCZE...
MODERACJA: 1. capslock 2. słownik poprawnej polszczyzny 3. co ma wspomaganie do pompy wody?
[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 6:39 pm ]
KUBIAKK WYMIENIAŁEM JUŻ POMPE WODY OBJAWY BYŁY PODOBNE JAK PRZY USZCZELCE POD GŁOWICA POWODZENIA ŻYCZE...
MODERACJA: 1. capslock 2. słownik poprawnej polszczyzny 3. co ma wspomaganie do pompy wody?
MAJEN