Witam,
Jak w temacie . W moim 525tds touringu przestała nagle działać wycieraczka i spryskiwacz tylnej szyby. Raz po wielu próbach zaskoczyło ale znowu padło na amen. centralny zamek działa, lampy w klapie też, pompki nie słychać i wycieraczka nie chodzi???? Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki- są ok. Miał ktoś podobny problem?
Proszę o wszelkie sugestie...
Dzięki
[E34] padła wycieraczka i spryskiwacz tył w turingu
Moderator: Moderatorzy
- TONY
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Pomorskie
Już gdzieś o tym było,skoro wszystkie bezpieczniki ok to na 99% pokruszyły się przewody doprowadzające"faze"do spryskiwacza i wycieraczki.
Usterki szukaj na elastycznym odcinku kabli w okolicach zawiasów klapy.
----------<<<ÅšMIGÅO POTRAFI WKRĘCIĆ>>>-----------
http://www.bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=928
http://www.bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=928
- Łosiowy
- Administrator

- Seria: E65-68
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1998
Podobno dosyć czesta usterka w kombiakach.Musisz dokladnie sprawdzic prewody na tym odcinku gdzie sie zginaja.TONY pisze:Już gdzieś o tym było,skoro wszystkie bezpieczniki ok to na 99% pokruszyły się przewody doprowadzające"faze"do spryskiwacza i wycieraczki.
Pozdrawiam
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
Boeing732 pisze:Z prawej strony przy zawiasie idzie wiazka odpowiedzialna z wycieraczke mnie to kosztowało 70zł ale sam rozbierałe i skałdałe plastiki.
Masz wytarte kable na zgieciu i przez to przerwany obwod (standardowa usterka w turingu)
Hmm,a u Mnie jest troszkę inaczej : wycieraczka działa,ale spryskiwacz nie pryska.Wina leży gdzieś pomiędzy manetką wycieraczek a przekaźnikiem na pompkę,a pompka sprawna
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Województwo: Śląskie
Jeśli chodzi o Mnie to pompka działa w 100% w obu kierunkach z tym,że z manetki przy kierownicy działa tylko na przód.
Nie mam czasu na razie na grzebaninę,ale mam pytanie o przekaźnik sterujący pracą pompki tył/przód czy jest takowy i który to w skrzyńce bezpieczników.
Możliwe też, że styk w manetce się przepalił ?
Nie mam czasu na razie na grzebaninę,ale mam pytanie o przekaźnik sterujący pracą pompki tył/przód czy jest takowy i który to w skrzyńce bezpieczników.
Możliwe też, że styk w manetce się przepalił ?
-
aniabmw525
- Bywalec
- Model: 525td
- Rocznik: 1994
Witajcie , podłączę się do tematu bo też mam problem z wycieraczką - otóż działa dziwnie po włączeniu wykonuje tak długo pracę aż jej nie wyłączę przy czym po wyłączeniu wykonuje jeszcze 10 cykli i już drugi raz jej nie uruchomię chyba że ponownie włączę zapłon i znowu to samo i oczywiście zatrzymuje się w dowolnym położeniu.
Czy to jakiś sterownik czy to mądrość w komputerze czy jeszcze coś innego o czym nie mam pojęcia, dodam że spryskiwacz działa poprawnie.
Pozdrawiam Ania
Czy to jakiś sterownik czy to mądrość w komputerze czy jeszcze coś innego o czym nie mam pojęcia, dodam że spryskiwacz działa poprawnie.
Pozdrawiam Ania
Ostatnio zmieniony 07 maja 2009, 18:18 przez aniabmw525, łącznie zmieniany 1 raz.
-
RYCHU
- Bywalec
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
Witam
Dołączam do postu, spryskiwacz działa jak najbardziej lecz nie działa tylna wycieraczka oraz otwieranie tylnej szyby - zamek na tylnej klapie słychać jak "pyka " dotykając do czujnika lecz bez reakcji (jak go kupowałem tylna szyba była otwarta przez właściciela zanim dojechałem na miejsce i nie wiem jak on ja otworzył ponoć działała)
Dołączam do postu, spryskiwacz działa jak najbardziej lecz nie działa tylna wycieraczka oraz otwieranie tylnej szyby - zamek na tylnej klapie słychać jak "pyka " dotykając do czujnika lecz bez reakcji (jak go kupowałem tylna szyba była otwarta przez właściciela zanim dojechałem na miejsce i nie wiem jak on ja otworzył ponoć działała)
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Województwo: Małopolskie
sprawdz wiazke kabli z lewej strony przy zawiasie.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI