...no i chyba to już jednak nie był TDS. :]
Problem rozwiązany czy poszedł do ludzi?
E34 TDS '93 Kontrolka wtrysku i świec nie gaśnie.
Moderator: Moderatorzy
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Re: E34 TDS '93 Kontrolka wtrysku i świec nie gaśnie.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
-
darosz3
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
witam
co było przyczyną bo mam identyczne objawy świecą sie kontrolki wtrysku i świec i nie chce odpalić
co było przyczyną bo mam identyczne objawy świecą sie kontrolki wtrysku i świec i nie chce odpalić
-
Kwass
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1992
- Województwo: Dolnośląskie
Witam! mam podobny problem, ale zaczne od poczatku. Wymienilem silnik, zapalil bez problemu. Nastepnego dnia proba odpalenia i kontrolki gasna rozrusznik nie kreci. Pomaga wymiana bezpiecznika nr 12. juz kreci i odpala ale nie na dlugo po po 2 odpaleniach znowu jara bezpiecznik po wlaczeniu samego zaplonu. nie pomaga nawet mocniejszy bezpiecznik nie dziala wszystko zwiazene z tym bezpiecznikiem. Ale za to odpala jak odpale rozrusznik na krótko. szukalem przyczyny. Usunalem 2 wiazki zrobine na dziko jedna spod 2 przekaznika z pozycji K2 oraz druga wiazka idaca do bialo niebieskiego kabla do komputera (ktos dolozyl dodatkowy przekaznik).
Po tej operacji silnik odpalil ale znowu kilka odpalen i zapalily sie kontrolki siwec i wtrysku. Silnik znowu nie pali. Po podlaczeniu plusa do pompy wtryskowej gasnie kontrloka swiec i mozna odpalic silnik, nawet odpala od strzala (kontrolka wtrysku dalej sie pali). Od czego zaczac poszuiwania ktore przekazniki odpowiadaja za wtrysk i grzanie swiec???
Po tej operacji silnik odpalil ale znowu kilka odpalen i zapalily sie kontrolki siwec i wtrysku. Silnik znowu nie pali. Po podlaczeniu plusa do pompy wtryskowej gasnie kontrloka swiec i mozna odpalic silnik, nawet odpala od strzala (kontrolka wtrysku dalej sie pali). Od czego zaczac poszuiwania ktore przekazniki odpowiadaja za wtrysk i grzanie swiec???
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Kontakt:
Przekaźnik odpowiadający za pompę w baku i grzanie świec jest obok ECU i kompa ABSu.
-
Kwass
- Bywalec
sprawdziłem przekaznik biały cyka, zielony nie. da się jakoś pominąć przekaznik? np. pin 30 połączyć z 87 na krótko?
-
BUCZOESCOBAR
- Świeżak

- Seria: Land Rover
- Nadwozie: SUV
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Warmińsko-mazurskie
witam panowie prosze o pomoc..nie moge znalesc odpowiedniego postu zeby sie podczepic..wiec pisze tu..
otóz mam silnik 2.5 tds po wymianie i nie chce palic...po podłaczeniu kompa wysklakuje bład 134 ...zawór wydatku paliwa...
samochod odpala na plaku ( starterze ) pompa podaje paliwo..ale nie dochodzi do wtryskow...cale paliwo wraca..a wrecz przelewa sie przez zawor przelewowy...
swieci sie na konsoli tkz marchewka...prosze o pomoc...!!!!
otóz mam silnik 2.5 tds po wymianie i nie chce palic...po podłaczeniu kompa wysklakuje bład 134 ...zawór wydatku paliwa...
samochod odpala na plaku ( starterze ) pompa podaje paliwo..ale nie dochodzi do wtryskow...cale paliwo wraca..a wrecz przelewa sie przez zawor przelewowy...
swieci sie na konsoli tkz marchewka...prosze o pomoc...!!!!
-
Kwass
- Bywalec
Po długich poszukiwaniach problem znaleziony. Okazało się ze poszedł bezpiecznik plusowego kabla idącego od aku do skrzynki ze sterownikami. Jakby ktoś kiedyś szukał to ten bezpiecznik znajduje się pod kanapa bliżej prawych drzwi. Jest nietypowy, jest to płytka znitowana z kablem. Znajduje się w izolacji w 2 koszulkach termokurczliwych. Po weekendzie mogę wrzucić fote. Ogólnie nie spodziewałem się czegoś takiego w takim miejscu.