e36 325 tds nie chce kręcić
Moderator: Moderatorzy
- tdbezs
- Bywalec Gadulec
- Seria: E53-70
- Nadwozie: SUV
- Model: X5 3.0d/sd
- Rocznik: 2004
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
e36 325 tds nie chce kręcić
Witam, tym razem uderzam do was z pytaniem czy ktoś miał taki przypadek w e36 tds= od jakichś 2 lat auto śmiga pod nogą mojego niezbyt kumatego szwagra, aż do zeszłej niedzieli... Wszystko działało, aż moja siostra zasiadła za fejerę i kluczyk w stacyjkę a auto mówi, że nie jedziemy... tzn nie kręci rozrusznik, bendiks się nie oddzywa, kontrolki nie przygasają. No to mówię rozrusznik się przełoży i będzie lux... Auto na sznurek i chciałem go odpalić a tu nie ma mowy... nie zapali... po rozebraniu okazało się, że rozrusznik działa, ale nie dochodzi do niego prąd ze stacyjki, gdzieś ginie, na innych forach znalazłem, żeby masę sprawdzić i jest z nią ok, a auto nie daje nadal prądu na rozrusznika, może ktoś coś takiego przerabiał? Bo stoi to u mnie rozgrzebane a mam zamiar się wziąść za moje e34 
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Województwo: Zachodniopomorskie
Re: e36 325 tds nie chce kręcić
EWS do sprawdzenia, najprawdopodobniej rozjechała się synchronizacja klucz - sterownik EWS, albo ESW - DDE. Ogarnij kompem, najszybciej się dowiesz.
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
- tdbezs
- Bywalec Gadulec
Tak tez mi coś światło ale tam jest zwykły kluczyk z latareczka chyba bez plastyki także bym się nie zakładał czy jest w nim ewa... Mam 2. e36 to tam jest kluczyk z pastylka
- tdbezs
- Bywalec Gadulec
no i zagadka rozwiązana szwagier przywiózł 2.gi kluczyk i auto daje prąd na rozrusznik... może jak wytrzeźwieję to jutro to poskładam
a siotra zapomniała wspomnieć, że dzieciak się kluczykami bawił i się rozsypały... po poskładaniu poprawnie prąd idzie na rozrusznik... ku przestrodze bo jak to odkryłem i na siostrę się uniosłem to polowa rodziny na mnie obrażona