Nie zdejmuje się obudowy rozrządu ,blokuje się koło zamachowe w GMP pod rozrusznikiem chyba wiertłem 8mm i wystarczy zdjąć pasek i odkręcić tą wielką nakrętkę na klucz imbusowy jeśli masz ściągacz , jeśli nie masz to odkręcasz też tą tulejkę i masz nakrętkę od pompy na widoku,pamiętaj o klinie co by się nie zgubił i podczas montażu wskoczył na miejsce , nie obracaj wałkiem pompy bo się będziesz wkur,,,ał podczas montażu .@ctiv pisze:blokujemy rozrzad i kolo zamachowe, zdejmujesz oslone rozrzadu odkrecasz pompe, a gdzie ci ta pompka cieknie dokladnie, wstaw fotki
taka moja rada ,ale zrobisz jak chcesz, w zestawie naprawczym do pompy pod te dekielki dają takie oringi zielone ,według mojej oceny są one o kant d*** potłuc , ja je chyba za mocno skręciłem i zgniotłem ,po 2 dniach zaś targałem pompę bo lało jak oszalałe,fabrycznie tam są takie płytki ja je odtłuściłem i po obu stronach delikatnie silikonem posmarowałem ,niby nie wolno tak robić bo to silikon i nie stosuje się go w pompach ale tu zdało egzamin i lata już ze dwa lata. Jak wyciągniesz pompę to wymień oring na TR bo za parę dni znowu będziesz pompę targał