chciałem usprawnić swojego niewielkiego tds'a, wiem że nie jest to silnik wyczynowy, ale jak na pierwszy samochód bardzo sobie go chwale
po pierwsze zastanawiałem się co można zrobić z dolotem, a mianowicie, wiem że filtr powietrza który jest umieszczony na bloku silnika nie jest najlepszym sposobem na dostarczenie zimnego powietrza do dolotu. jak to jest z założeniem filtra stożkowego? kilka osób mówiło mi, że razem ze skrzynką filtra jest przepływomierz, można go łatwo ominąć lub przenieść na nowy dolot czyli rurę pomiędzy stożkiem, a turbo?
sprawa numer dwa. intercooler, po co mi on jest jak jest tak zastawiony wszystkimi możliwymi plastikami, że ciężko żeby coś do niego dolatywało w czasie jazdy, jest to wersja z klimą to jeszcze chłodnica przesłania trochę. co myślicie o przełożeniu go przed wentylator od klimy czyli do samego zderzaka? myślę, że głupio bym nie zrobił, może się mylę
sprawa numer trzy. wydech. z tego co zauważyłem kat albo jest wypalony i dużo nie zostało albo go w ogóle nie ma, chociaż puszka została, ale może tylko na przeglądy, a do tego tłumik ostatni i tak czeka wymiana, bo poprostu przyłapała go ruda i pognił trochę, a któryś z właścicieli poprzednich dopasował do od innego samochodu
trochę was namęczyłem czytaniem, ale mam nadzieję, że pomożecie koledze z dieslem
Pozdro.