PARTNER FORUM: Chiptuning silników BMW

Ogłoszenia forumowiczów: części samochodowe
Regulamin | Minimum 11 postów, automatyczne kasowanie po 30 dniach bez odpowiedzi.

Moderator: Moderatorzy

antek1001
Bywalec
Seria: E60-61
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 520d
Rocznik: 2008
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Łódzkie

Re: PARTNER FORUM: Chiptuning silników BMW

Post autor: antek1001 »

Właśnie zrobiłem 3 auto pierwszym było E39 525TDS 1999r., potem E39 520D 2000r. a teraz E61 525D automat 2005r.. Ze wszystkich jestem zadowolony i naprawdę polecam jeśli tylko silnik jest dobry to nie ma co się obawiać a przyjemność z jazdy jest dwa razy większa:)
Awatar użytkownika
mack
Bywalec
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Województwo: Mazowieckie

Post autor: mack »

Witam. Właśnie jestem po instalacji 3 już chipa od Bagora poprzednie wersje wymiatały ale bez porównania z ostania , auto zbiera się jak by warzyło o połowę mniej :) . Po raz trzeci dzięki Bagorowi ciesze się nowym autem . POLECAM !
wacior21
Świeżak
Świeżak
Seria: E46
Model: 320d
Rocznik: 2002
Województwo: Świętokrzyskie

Post autor: wacior21 »

Witam, nie jestem posiadaczem BMW, ale wczoraj otrzymałem chipa od Bagora, widać że człowiek ma pojęcie na ten temat :-) Chip siedzi w A4 AFN quattro. Fajną miał mine wczoraj znajomy z `` Małysza `` AWX-a 130 km jak go na światełkach pogoniłem heh :D Jestem bardzo zadowolony również za obsługę ze strony Bagora, polecam w 100% pozdrawiam :-)
Sylwester175
Bywalec
Seria: Szukam...
Nadwozie: Nie posiadam
Model: Nie mam
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Nie mam

Post autor: Sylwester175 »

Trochę późno ale lepiej niż wcale
Kość była do opla omegi na +30KM , profesjonalizmu Bagora chwalić nie muszę bo wszyscy wiemy jak jest.

Pracownik określił mi różnice tak cytuje:
"Stary ale idzie, teraz różnica w jeździe jest jak bym swoją starą na jakąś 18-latkę zamienił".

Poniżej film z przyśpieszania :
http://www.youtube.com/watch?v=uc749e8h ... e=youtu.be

Jedyny minus to taki że pracownicy teraz opon nie szanują bo na tylną oś musiałem nowe zimówki założyć a poza tym to same plusy

Pozdrawiam.
bamber1987
Świeżak
Świeżak
Seria: E46
Model: 320d
Rocznik: 2003

Post autor: bamber1987 »

Witam wszystkich czy oferta od Bagora jest nadal aktualna? Czy może ktoś się orientuje?
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec
Seria: E30
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1990

Post autor: Bagor »

bamber1987 pisze:Witam wszystkich czy oferta od Bagora jest nadal aktualna? Czy może ktoś się orientuje?
Tak, aktualne :)
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
kulawy23
Bywalec
Rocznik: 1994
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: kulawy23 »

Witam. Przed swietami skorzystalem z oferty kolegi Bagora. Zakupilem virusa i dostalem dwa "epromy". Ten z optymalnymi ustawieniami niewiele wniosl do mojego pojazdu, ale moze swiadczyc to o tym, iz cos bylo juz w aucie dlubane. Natomiast ustawienie mocniejsze jest juz dobrze odczuwalne. Auto odrzylo w zakresie 2-3 tys obrotow w znaczny sposob. Po przejechaniu tysiaca+ kilometrow caly czas auto zachowuje sie bardzo dobrze. Jedyny problem jest w tym, ze podczas redukcji i wyprzedzania na mokrej nawierzchni na 3 biegu lubi dupe zabrac :D. Okolo 2 godziny temu wrocilem do niemiec z polski (550km) i mialem okazje sprawdzic sie z e46 2.0d po lifcie oraz e39 poliftowe ale nie bylo oznaczenia lecz napewno klekot bo kopcil przy deptaniu i stwierdzam ze 3er nie mial zabardzo z czym startowac powyzej 140 km/h, a 5er lecial przede mna i po kilku probach ucieczki przy predkosci 190-200 km/h zjechal na prawy pas ustepujac miejsca starszej babci :shock: . Spalanie raczej takie jak przed virusem, jedynie troszke wiecej kopci, ale biarac po uwage ze to 19 letni klekot nie jest zle, a napewno nie dymi tak jak wiekszosc "tdi". Mam nadzieje ze pomoglem tym niezdecydowanym. Pozdrawiam i zycze Szczeliwego Nowego Roku.
SZAGIX
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Opolskie

Post autor: SZAGIX »

Witam.
Chciałbym dołączyć do grona zadowolonych klientów Bagora.Kupiłem u niego w promocji (tuż przed świętami) kość z najsilniejszymi ustawieniami+dostałem dodatkową pod MBC.Obecnie założona jest kość ta "1".Auto zmieniło się diametralnie choć mam uszkodzony przepływomierz i nastawnik pompy.Usterki zamierzam usunąć w najbliższym czasie.Cóz mogę napisać?Tdeesiak zmienił się w pocisk.Nic nie kopci,nie ma żadnych oznak jakichkolwiek problemów.Fura rżnie do przodu aż miło.Chcę dodać że przez okres świąt zrobiłem nim ponad 2Kkm.Na autostradzie spiąłem się z E60 525d i bez problemów trzymałem mu kroku.Wcześniej miałem E34 tdsa zawirusowanego chipem od kogoś innego ale robota Bagora a tamto to niebo a ziemia.Auto idzie w pełnym zakresie obrotów do przodu.Dodam że moje auto to touring i automacik.W trybie "S" nasprawdę ten samochód chce jechać :mrgreen: Dla niezdecydowanych:nie ma żadnych przeciwskazań co do założenia mocnych ustawień w automacie!Te auta mają mocne skrzynie automatyczne.We wcześniejszym bmw też miałem automata z "syfiastym tuningiem",zrobiłem nim jakieś 20-30KKm gdzie dół był bardzo mocny a góra słaba więc mozna powiedzieć że w pierwszych partiach obrotów moment był znaczny.Skrzynia zniosła wszystko a traktowałem go ostro.Tak też myślę że i w obecnym będzie ok.Kończąc moje wypociny stwierdzam iż nie trzeba zmieniać na 530d żeby pojeździć.Starczy zalożyć to "bagorowskie cudo" i uśmiech z twarzy nie zejdzie.Co do spalania nie wypowiem się ponieważ jak napisałem wcześniej przepływka i nastawnik do roboty a napewno te 2 rzeczy fałszują obraz konsumpcji paliwa.Tak czy owak przy 150--180km/h prędkości przelotowej ja byłem zadowolony.Do Bagora:tak trzymaj!!! :twisted:
kulawy23
Bywalec
Rocznik: 1994
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: kulawy23 »

kulawy23 pisze:Witam. Przed swietami skorzystalem z oferty kolegi Bagora. Zakupilem virusa i dostalem dwa "epromy". Ten z optymalnymi ustawieniami niewiele wniosl do mojego pojazdu, ale moze swiadczyc to o tym, iz cos bylo juz w aucie dlubane. Natomiast ustawienie mocniejsze jest juz dobrze odczuwalne. Auto odrzylo w zakresie 2-3 tys obrotow w znaczny sposob. Po przejechaniu tysiaca+ kilometrow caly czas auto zachowuje sie bardzo dobrze. Jedyny problem jest w tym, ze podczas redukcji i wyprzedzania na mokrej nawierzchni na 3 biegu lubi dupe zabrac :D. Okolo 2 godziny temu wrocilem do niemiec z polski (550km) i mialem okazje sprawdzic sie z e46 2.0d po lifcie oraz e39 poliftowe ale nie bylo oznaczenia lecz napewno klekot bo kopcil przy deptaniu i stwierdzam ze 3er nie mial zabardzo z czym startowac powyzej 140 km/h, a 5er lecial przede mna i po kilku probach ucieczki przy predkosci 190-200 km/h zjechal na prawy pas ustepujac miejsca starszej babci :shock: . Spalanie raczej takie jak przed virusem, jedynie troszke wiecej kopci, ale biarac po uwage ze to 19 letni klekot nie jest zle, a napewno nie dymi tak jak wiekszosc "tdi". Mam nadzieje ze pomoglem tym niezdecydowanym. Pozdrawiam i zycze Szczeliwego Nowego Roku.

tutaj filmik pokazujacy przyspieszenia mojego tds'a po chipie z mocniejszymi ustawieniami.

http://www.youtube.com/watch?v=SOwfVALn ... e=youtu.be
picman
Świeżak
Świeżak
Rocznik: 1996
Województwo: Opolskie

Post autor: picman »

Witam jest kolejny w pełni zadowolony klient z virusa bagora pacjent 525 tds automat wrażenia: przyspieszenie mega wyprzedzanie bez problemów, kopcenie brak, zauważyłem że ekonomizer tak jak by mniej pokazywał oraz lepiej pali :D bunie stawia bokiem nawet jak tego nie chcę :D Polecam każdemu kto się jeszcze nie zdecydował :) super kontakt ze sprzedającym paczka bardzo dobrze zabezpieczona. Nie zastanawiać się tylko kupować !:D
ericson
Bywalec
Seria: E38
Model: 725tds

Post autor: ericson »

witam,jak technicznie wyglada podkręcenie e46 318 z 2004,chodzi mi czy tam sie wsadza kosc,czy raczej trzeba wgrac program,czy mozna to zrobić samemu-jakieś lutowanie lub specjalny program?
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

ericson pisze:witam,jak technicznie wyglada podkręcenie e46 318 z 2004,chodzi mi czy tam sie wsadza kosc,czy raczej trzeba wgrac program,czy mozna to zrobić samemu-jakieś lutowanie lub specjalny program?
W tym aucie nie ma możliwości podmiany kości. Modyfikację trzeba zrobić poprzez interfejs OBD.
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Rocznik: 2005
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

Bagor pisze: Modyfikację trzeba zrobić poprzez interfejs OBD.
Na to bym się pisał... :)
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

rexman pisze:
Bagor pisze: Modyfikację trzeba zrobić poprzez interfejs OBD.
Na to bym się pisał... :)
Masz możliwość przyjazdu do Warszawy? :)
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Kontakt:

Pamiętam naszą rozmowę. Sytuacja nadal bez zmian. W 2008r. ostatni raz byłem samochodem w PL.
Pewnie jeszcze długo nic się nie zmieni. Długo by opowiadać.
W IRL oczywiście tunerów różnej maści nie brakuje, ale jakoś nie mam ochoty na eksperymentowanie.
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Kontakt:

Pamiętam naszą korespondencję. :)
W Polsce ostatni raz byłem samochodem w 2008r. W tym roku raczej też nie będę w PL ze względów finansowych i zdrowotnych.
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

rexman pisze:Pamiętam naszą korespondencję. :)
W Polsce ostatni raz byłem samochodem w 2008r. W tym roku raczej też nie będę w PL ze względów finansowych i zdrowotnych.
Można zrobić na odległość, tylko będziesz musiał kupić inny interfejs, niż ten który oferuję.

Na PW podałem więcej informacji :)
lol3ks
Świeżak
Świeżak
Rocznik: 1991
Województwo: Śląskie

Post autor: lol3ks »

jestem nowym posiadaczem chip'a od Bagora i serdecznie polecam! wrazenia bezcenne :D mozna sie zakochac w swoim autku na nowo :)
Awatar użytkownika
Takers7er
Świeżak
Świeżak
Seria: E38
Model: 740d
Rocznik: 2000
Województwo: Pomorskie

Post autor: Takers7er »

tak jak każdy kto zakupił chipa od Bagora ja również polecam . Tadeusz w końcu odpycha się do przodu :)
jarson83
Bywalec
Województwo: Lubelskie

Post autor: jarson83 »

Hej.
Kolejny zadowolony nabywca chipa. Zamówiłem najmocniejsze ustawienie. Moje Bmw to E34 TDS Touring z 1996 roku. Według licznika 315 tyś. Jest meeega frajda:) Trochę kopci ale byłem świadomy. Mi to nie przeszkadza. Nie chce mi się wysiadać z auta. Super kontakt. Pełen profesjonalizm w podejściu do klienta:) Gorąco polecam wszystkim:) Pozdrawiam
ODPOWIEDZ