Bmw E39 2,5tds Nierówna praca na zimnym Pomocy!

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

przemekmlodyy89
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Świętokrzyskie

Bmw E39 2,5tds Nierówna praca na zimnym Pomocy!

Post autor: przemekmlodyy89 »

Witam jestem nowy na forum i pisze swojego pierwszego posta ponieważ nie znalazłem nic sensownego w sieci. Mianowicie moj problem dotyczy silnika 2,5tds z 1997r . W mojej bmw stojącej po całej nocy na drzwrze silnik nerowno pracuje broty nie falują . Gdy ją zapalam na ssaniu pracuje rowno dopiero gdy wylącza sie ssanie silnikiem zaczyna trzepac na wolnych obraotach, Gdy dodam gazu jest okey podczas jazdy jest okey Przy dojezdzie do krzyżówki nierowna praca. Poduszki pod silnikiem wymienialem oraz swiece żarowe. Gdy auto złapie temperaturę i wskazówka stoi w pionie przejade jakies 5km i bmka pracuje idealnie . Gasze zapalam jezdze cały dzien i pali pięknie pracuje rowno. Dopiero gdy silnik calkowicie ostygnie problem sie powtarza. Jak myślicie co może być przyczyną?? Więc zanim zaczne cos działać piszę do was drodzy forumowicze. Może ktoś z was spotkał sie juz z takim przypadkiem i mi cos podpowie gdzie szukac. Pompa była robiona
Awatar użytkownika
baranoski
Bywalec
Seria: E46
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 320d
Rocznik: 1998
Województwo: Warmińsko-mazurskie

Re: Bmw E39 2,5tds Nierówna praca na zimnym Pomocy!

Post autor: baranoski »

mam to samo, i wydaje mi sie ze to cos z dawka
Awatar użytkownika
tdbezs
Bywalec Gadulec
Seria: E53-70
Nadwozie: SUV
Model: X5 3.0d/sd
Rocznik: 2004
Województwo: Lubelskie

Post autor: tdbezs »

No rzeczywiście- z takimi objawami się jeszcze nikt nie spotkał na tym forum... ale jak by ktoś poszukał to może w niedługim wątku o dawce i nastawnikach by coś znalazł.
przemekmlodyy89
Świeżak
Świeżak
Nadwozie: Touring/Kombi
Rocznik: 1997
Województwo: Świętokrzyskie

Post autor: przemekmlodyy89 »

myslałem tez nad kołem pasowym. ale to i na ciepłym by telepało .... w poniedziałek na kompa mam podjechac i mysle tą dawke odpowiednia ustawić na tej pompie. Bo przez co tak dziwnie chodzic może? Myślicie że przez pompke paliwa z baku? bo mi z 15 litrów nie ściąga ale to napewno nie to bo nawet jak mam 70litrow to też mi autem trzepie. Sam już nie wiem co mam zrobic i wkurza mnie to
Awatar użytkownika
Barman
Bywalec
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Województwo: Mazowieckie

Post autor: Barman »

nastawni=dawka
ODPOWIEDZ