m51 - test ceramizera w tds
Moderator: Moderatorzy
-
BlacKSmitH
- Bywalec
Witam!
Ja wlałem i pewne bolączki ustały same.
Powiem Wam coś jeszcze. Ostatnio zamontowałem urządzenie typu 'hydrogen' (prowizorka ze słoika po kawie) i spalanie spadło mi w TDSie na trasie do 5,8 L/100 (sprawdzane na 300 km).
Póki co są nieszczelności i niedociągnięcia, ale od jutra zabieram sie do roboty.
Urządzenie to produkuje gaz zwany HHO i miesza się z powietrzem, co powoduje lepsze dopalanie ropska.
Jak zrobie coś sensownego to zamieszczę w dziale 'zrób to sam'.
Pozdrawiam!
Powiem Wam coś jeszcze. Ostatnio zamontowałem urządzenie typu 'hydrogen' (prowizorka ze słoika po kawie) i spalanie spadło mi w TDSie na trasie do 5,8 L/100 (sprawdzane na 300 km).
Póki co są nieszczelności i niedociągnięcia, ale od jutra zabieram sie do roboty.
Urządzenie to produkuje gaz zwany HHO i miesza się z powietrzem, co powoduje lepsze dopalanie ropska.
Pozdrawiam!

-
sebos76
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 2006
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Pomorskie
co to znowu za cudo ten "hydrogen" ???BlacKSmitH pisze:Witam!
Pozdrawiam!
a jak moc, osiągi na tym cudzie??? prosimy o szczegóły
-
BlacKSmitH
- Bywalec
-
BlacKSmitH
- Bywalec
Hmmmm... no ciekawe
Po 52 km bez oleju to i tak dobrze 
Poza tym ta sama stacja jeszcze niedawno emitowała film z testu poloneza, który przeszedł test bardzo pozytywnie... czyżby gdzieś się kasa nie zgadzała??
Poza tym jestem ciekaw czy założyli miskę olejową czy jeździli w drogowym kurzu.
Znając "fachowców" z tej stacji to całkiem prawdopodobne
Obiektywnie: nie zmierzono ciśnienia na tłokach tylko moc, która mogła zależeć od jakości wlanego paliwa.
Mnie dolegliwości ustąpiły, ale babcia była w tym samym czasie w Licheniu... trudno powiedzieć...
Poza tym ta sama stacja jeszcze niedawno emitowała film z testu poloneza, który przeszedł test bardzo pozytywnie... czyżby gdzieś się kasa nie zgadzała??
Poza tym jestem ciekaw czy założyli miskę olejową czy jeździli w drogowym kurzu.
Znając "fachowców" z tej stacji to całkiem prawdopodobne
Obiektywnie: nie zmierzono ciśnienia na tłokach tylko moc, która mogła zależeć od jakości wlanego paliwa.
Mnie dolegliwości ustąpiły, ale babcia była w tym samym czasie w Licheniu... trudno powiedzieć...

-
tomek-tarnow
- Bywalec
- biernus
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Województwo: Śląskie
- Kontakt:
A ile normalny samochod jest w stanie przejechac bez oleju? Wydaje mi sie ze mniej niz 50km! (zupelnie bez!). Liczyc na 500km bez oleju to gruba przesada. Komentarze mi sie troszke nie podobaly w jezdzie polskiej. To nie jest srodek, ktory MA ZASTAPIC olej. To jest srodek, ktory ogolnie ma poprawic kondycje silnika oraz zabezpieczyc nas przed LEKKIM wyciekiem oleju i jezdzie z jego niedoborem (ja tak to rozumiem).
Fakt ze producent obiecuje - zlote gory, ale wezcie sobie pierwsza lepsza ulotke paliwa VERVA, VPOWER i inne lepsze diesle np. co pisze. Wieksza moc, elestycznosc, mniejsze zuzycie paliwa, lepsza ochrona dla silnika ;D W 90% to bzdury.
Fakt ze producent obiecuje - zlote gory, ale wezcie sobie pierwsza lepsza ulotke paliwa VERVA, VPOWER i inne lepsze diesle np. co pisze. Wieksza moc, elestycznosc, mniejsze zuzycie paliwa, lepsza ochrona dla silnika ;D W 90% to bzdury.
- biernus
- Bywalec Gadulec
- Kontakt:
@Łosiek chcesz jezdzic "tanio" kup 1.9 TDI tego najslabszego albo jakies 1.2 TDI czy 1.9 SDI.. i sie "bujaj" ;DDDDŁosiowy pisze:I jak tam postępy??? Czekamy!!Zakładaj nowy temat jak wszystko rozkminiszBlacKSmitH pisze:Dam cynę do końca tygodnia i sporządzę fotorelację jak się uda
W sobotę zrobiłem próby ogniowe w chacie i mało co spałbym pod chmurką![]()
Pozdrawiam
- Łosiowy
- Administrator

- Seria: E65-68
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1998
Biernus dla jasności kto tu mówi że chce jezdzić tanio coś ala olej opałowybiernus pisze:@Łosiek chcesz jezdzic "tanio" kup 1.9 TDI tego najslabszego albo jakies 1.2 TDI czy 1.9 SDI.. i sie "bujaj" ;DDDDŁosiowy pisze:I jak tam postępy??? Czekamy!!Zakładaj nowy temat jak wszystko rozkminiszBlacKSmitH pisze:Dam cynę do końca tygodnia i sporządzę fotorelację jak się uda
W sobotę zrobiłem próby ogniowe w chacie i mało co spałbym pod chmurką![]()
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- biernus
- Bywalec Gadulec
- Kontakt:
Mi tez sie nie widza.. ale SDI na trasie 4reczke spali bez zadnych "wodorowych" kombinacji ;DŁosiowy pisze: Biernus dla jasności kto tu mówi że chce jezdzić tanio coś ala olej opałowytylko pytam z ciekawoci co nasz kolega tam wymyslił.I nie bardzo mi sie widzą 1.9TDI lub jakies tam inne SDI
![]()
Pozdrawiam
-
sebos76
- Bywalec
- Model: 530d
- Rocznik: 2006
hłe hłe może i spali, ale problematyczne jest wyprzedzenie nawet rowerzystybiernus pisze:Mi tez sie nie widza.. ale SDI na trasie 4reczke spali bez zadnych "wodorowych" kombinacji ;DŁosiowy pisze: Biernus dla jasności kto tu mówi że chce jezdzić tanio coś ala olej opałowytylko pytam z ciekawoci co nasz kolega tam wymyslił.I nie bardzo mi sie widzą 1.9TDI lub jakies tam inne SDI
![]()
Pozdrawiam
naprawdę musiałbym być mocno zdesperowany, gdybym musiał kupować taki wynalazek.
btw jechałem ostatnio kolegi samochodem nissan almera silnikiem 2.0d (niestety nie bmw) - zwykły diesel nie przyspiesza porządnie praktycznie nawet na 1 biegu, strach tym na trasie w ogóle jeździć; może i mało pali ale... no właśnie co z tego??
mój tds w stosunku do tego wynalazku to rakieta
- biernus
- Bywalec Gadulec
- Kontakt:
Niestety potwierdzam. Ale jak juz sie rozkula to przy 4500rpm 180 poleci ;Dsebos76 pisze:
hłe hłe może i spali, ale problematyczne jest wyprzedzenie nawet rowerzysty
naprawdę musiałbym być mocno zdesperowany, gdybym musiał kupować taki wynalazek.
btw jechałem ostatnio kolegi samochodem nissan almera silnikiem 2.0d (niestety nie bmw) - zwykły diesel nie przyspiesza porządnie praktycznie nawet na 1 biegu, strach tym na trasie w ogóle jeździć; może i mało pali ale... no właśnie co z tego??
mój tds w stosunku do tego wynalazku to rakieta
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Kontakt:
Sebos, i jak experymenty z ceramizerem?
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
to o czym pisal kolega BlacKSmitH hydrogen lub jak kto woli hho
instalacja wyglada cos jak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=ByCSItWy ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=-ThObcFh ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1NHkbXDu ... re=related
instalacja wyglada cos jak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=ByCSItWy ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=-ThObcFh ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1NHkbXDu ... re=related
A czy ktoś próbował coś z nowszych preparatów nie cermizery.Pojawił się specyfik o nazwie "modyfikator plus" dystrybutor preparatu to "Fota" a ta firma ogólnie dostarcza części do BMW przynajmniej w trójmieście ciekawe co oni na ten preparat by powiedzieli ja sam się właśnie nad nim zastanawiam.Jak spróbuje dam znać.
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
zaciekawil mnie ten hydrogen. tylko, ze wodor jest bardzo łatwopalny to jest bezpieczne robic taka instalacje? kolega BlacKSmitH mial juz dawno zrobic fotorelacje i opisac co i jak 
co do ceramizera "Auto Repair" - zrobilem prawie 1500km (brakuje kilkudziesieciu), czyli tyle ile wymagane jest do zakonczenia procesu ceramizacji. czy cos sie zmienilo? jedynie co zauwazylem to jak gasze silnik to robi to bardzo delikatnie, tak plynnie. przedtem przy gaszeniu troszke nim telepalo. nie wiem jak to okreslic
poza tym moze jest ciut cichszy. spalanie nie zmalalo, chyba, ze niezauwazalnie.
tak, ze cudow nie ma
drugi raz tego nie wleje, chyba, ze bede cierpial na duzy nadmiar gotowki 
co do ceramizera "Auto Repair" - zrobilem prawie 1500km (brakuje kilkudziesieciu), czyli tyle ile wymagane jest do zakonczenia procesu ceramizacji. czy cos sie zmienilo? jedynie co zauwazylem to jak gasze silnik to robi to bardzo delikatnie, tak plynnie. przedtem przy gaszeniu troszke nim telepalo. nie wiem jak to okreslic
tak, ze cudow nie ma
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 12:17 przez Deacon, łącznie zmieniany 1 raz.