[E39] Ciezko odpala 525tds
Moderator: Moderatorzy
-
CWL 525tds
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
[E39] Ciezko odpala 525tds
Mam 525tds i problem z odpaleniem zimnego silnika.Gdy odpalam rozrusznik kreci normalnie a silnik tak jakby sie rozpedzał i po kilku sekundach krecenia zapali a jesli w ciagu pieciu siedmiu sekund nie zapali to rozładuje akumulator.Akumulator sprawny 100% pompka podaje paliwo swiece zarowe sprawne.Sprawdzałem woltomierzem prad na biegunie plus do rozruchu awaryjnego i napiecie podczas zapalania spada do ok. 8 wolt.Jak zapali to pozniej po krotkim postoju nie ma takiego problemu pali na dotyk.
-
CWL 525tds
- Bywalec
Dzieki wielki wszystkim po niedzieli wyjmuje rozrusznik jak juz cos zrobie to napisze.
[ Dodano: Wto Sty 06, 2009 9:46 am ]
Witam. Wczoraj wyjąłem rozrusznik i się okazało ze szczotki do wymiany prawie ich ni było i luz na tulejce dziś rano odpalił prawie tak jak przed remontem rozrusznika czyli ciężko troch musiałem pokręcić ale jeden plus nie rozładował akumulatora.
[ Dodano: Wto Sty 06, 2009 9:46 am ]
Witam. Wczoraj wyjąłem rozrusznik i się okazało ze szczotki do wymiany prawie ich ni było i luz na tulejce dziś rano odpalił prawie tak jak przed remontem rozrusznika czyli ciężko troch musiałem pokręcić ale jeden plus nie rozładował akumulatora.
-
arturos49
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Lubelskie
witam. miałem problem z odpaleniem tds-a na dużym mrozie. przyczyną był za słabo naładowany akumulator i odpowiednio nie rozgrzewał świec. po naładowaniu akumulatora na niskim prądzie na blisko 16 godzin i podwójnym przekręceniu stacyjki i rozgrzaniu świec bumka pali na dotyk.. to tak na marginesie żeby nie wymieniać połowy elementów silnika. 
-
CWL 525tds
- Bywalec
-
tdserek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Województwo: Dolnośląskie
- Kontakt:
z walnieta pompka w zbiorniku mozna jezdzic trzeba pamietac jednak zeby miec zawsze wiecej nic polowe baku gdy paliwo nie bedzie przepompowywane tylko bedzie sie przelewalo... Wiadomo ze zbironik w bmkach jest podzielony na 2 komory spowodowane to jest poprowadzeniem walu do mostu.. pozdro
P.S auto moze gorzej palic ze wzgledu na to ze paliwo bedzie musialo byc jakby zassane przez pompe wtryskowa
P.S auto moze gorzej palic ze wzgledu na to ze paliwo bedzie musialo byc jakby zassane przez pompe wtryskowa
troche mocniejsze m51 [biturbo] 2xxKM i 4xxNM
oraz
troche mocniejsze m52 [turbo] 3xxkm i 4xxnm stage1
troche mocniejsze m50 [turbo] 4xxkm i 5xxnm stage2
troche mocniejsze m50s[turbo] 5xxkm i 6xxnm stage3
oraz
troche mocniejsze m52 [turbo] 3xxkm i 4xxnm stage1
troche mocniejsze m50 [turbo] 4xxkm i 5xxnm stage2
troche mocniejsze m50s[turbo] 5xxkm i 6xxnm stage3