[E39] nie zapala sie kontrolka od swiec
Moderator: Moderatorzy
[E39] nie zapala sie kontrolka od swiec
Witam mam problem jak w temacie nie zapala mi sie kontrolka od grzania swiec w mojej betce na zimnym czy na ciepłym nie mam pojecia dlaczego takl sie dzieje prosze o pomoc
:
[/b]
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
hmmm....moze ci swiece nie dzialaja wogole.a moze sie zarowka przepalila w zegarach a moze bezpiecznik padl.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

na moim liczniku wogole nie ma czegos takiego jak kontrolka od swiec robilem tesc licznika i nie widac zednej informacji dotyczacej mojego problemu
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 1:59 am ]
czy nikt nie zna przyczyny mojego problemu betka jest 1998r problem tkwi tylko rano gdy auto stoi przez cala noc w kolejnych podejsciach auto pali na dotyk. problem zaczol sie gdy na dworze temperatura spadla mnie wiecej do 6 stopni
czy nikt nie zna przyczyny mojego problemu betka jest 1998r problem tkwi tylko rano gdy auto stoi przez cala noc w kolejnych podejsciach auto pali na dotyk. problem zaczol sie gdy na dworze temperatura spadla mnie wiecej do 6 stopni
Sa dwa rodzaje licznika:
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 12:35 pm ]
Ale licznik jest przystosowany do benzyny i do disla
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 12:48 pm ]
disel ma obrotomiez do 6 tys a benzyna do 7 tys wiec jak moge miec licznik od benzyny skoro obrotomiez mam do 6 tys
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 12:35 pm ]
Ale licznik jest przystosowany do benzyny i do disla
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 12:48 pm ]
no1knowme pisze:w benzynie nie ma świec żarowych
disel ma obrotomiez do 6 tys a benzyna do 7 tys wiec jak moge miec licznik od benzyny skoro obrotomiez mam do 6 tys
dzieki za pomoc
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 3:25 pm ]
w moim becie wyswietla sie informacja po angielsku PREHEATING
Wymieniłem świece dwie nie grzały i dopiero po wymianie wyświetliła sie informacjia o grzaniu.
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 3:25 pm ]
w moim becie wyswietla sie informacja po angielsku PREHEATING
Wymieniłem świece dwie nie grzały i dopiero po wymianie wyświetliła sie informacjia o grzaniu.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 15:37 przez roza2384, łącznie zmieniany 2 razy.
-
adriano6700
- Świeżak

Re: nie zapala sie kontrolka od swiec
roza2384 pisze:Witam mam problem jak w temacie nie zapala mi sie kontrolka od grzania swiec w mojej betce na zimnym czy na ciepłym nie mam pojecia dlaczego takl sie dzieje prosze o pomoc:
[/b]
No wlasnie koledzy ja mam ten sam problem samochod pali od strzala czy cieply czy zimny nawet teraz przy -18C buma pali bez problemu ale widze na waszuch filmikach ze zapala sie kontrolka od wtryskow a za chwile kontrolka swiec. u mnie czegos takiego niema mozecie mi doradzic co zrobic zeby ta kontrolka sie zapalala co moze byc przyczyna ze ta kontrolka niedziala (swiece grzeja bezpieczniki ok.) czy to moze byc zarowka??? CIEKAWE.