witam
decyzja zapadła miał być 525 tds będzie 530d
na co zwrócić uwage przy takim zakupie?
czytał ktoś ostatnie wydanie Auto-
na co zwrócić uwage
Moderator: Moderatorzy
-
szmalu
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 530d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
na co zwrócić uwage
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 19:19 przez szmalu, łącznie zmieniany 1 raz.
- kwiatek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Zachodniopomorskie
czytalem i też jestem zdania że jako silnik w dieselu BMW to przewage ma Common Rail , ale wydatek przy zakupie wiekszy i ryzyko na jakim paliwie wczesniej jezdzil ,żeby nie bylo niespodzianek , osobiscie gdybym kupował takie auto to naprawde tylko porządna diagnostyka w konkretnym warsztacie najlepiej BMW
-
szmalu
- Bywalec
mam znajomego co pracuje w firmie która sprzedaje testery do warsztatów samochodowych mówi ze cały samochód mi przeskanuje pod każdym względem(stłuczka,cofnięty licznik itp)ale czy to wystarczy?
kaski dozbierać musze bo interesują mnie teraz roczniki 1998-2000
dlaczego tak dużo użytkowników narzeka na 525tds(o takim myślałem wcześniej)
kaski dozbierać musze bo interesują mnie teraz roczniki 1998-2000
dlaczego tak dużo użytkowników narzeka na 525tds(o takim myślałem wcześniej)
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Województwo: Wielkopolskie
Przejażdżka dużo daje i dokładne obejrzenie + testery.
Dlaczego ludzie narzekają na TDSy? Dwumasowe koła pasowe wału korbowego, turbiny, pompy wody<wirniki>, olej w dolocie <turbo, odma> i POMPY wtryskowe przez wielkie "P", ot główne powody. Generalnie osprzęt silnika. Stricte silnik- kadłub, układ korbowo-tłokowy etc są ok. Chyba, że ktoś myślał, że z auta z silnikiem ZS zrobi sobie rajdówkę "na zimno i na ciepło", to może zbierać na głowicę.
PS> Czytał ktoś z Was aktualny Auto Świat? Jest tam "poradnik dla właściciela BMW". Opisują E36, E34 E38, E39...... i wszędzie, przy każdym z modeli odradzają stanowczo TDSa <oczywiście wśród tych, w których był
> 
Dlaczego ludzie narzekają na TDSy? Dwumasowe koła pasowe wału korbowego, turbiny, pompy wody<wirniki>, olej w dolocie <turbo, odma> i POMPY wtryskowe przez wielkie "P", ot główne powody. Generalnie osprzęt silnika. Stricte silnik- kadłub, układ korbowo-tłokowy etc są ok. Chyba, że ktoś myślał, że z auta z silnikiem ZS zrobi sobie rajdówkę "na zimno i na ciepło", to może zbierać na głowicę.
PS> Czytał ktoś z Was aktualny Auto Świat? Jest tam "poradnik dla właściciela BMW". Opisują E36, E34 E38, E39...... i wszędzie, przy każdym z modeli odradzają stanowczo TDSa <oczywiście wśród tych, w których był
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 20:30 przez wojtek_blekitny, łącznie zmieniany 2 razy.
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
-
szmalu
- Bywalec
no właśnie! wszyscy odradzaja. a jest potężna grupa ktora jeździ TDSami i są zadowoleni.
jakt to jest?zaufać gazecie czy użytkowniką?
jest tyle samo opini pozytywnych jak i negatywnych.
właśnie czytałem dzis auto-świat i nie wiem na ile wiarygodne są opinie tego fachowca(zastepcy kierownika warsztatu)
jakt to jest?zaufać gazecie czy użytkowniką?
jest tyle samo opini pozytywnych jak i negatywnych.
właśnie czytałem dzis auto-świat i nie wiem na ile wiarygodne są opinie tego fachowca(zastepcy kierownika warsztatu)
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 21:36 przez szmalu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
ja powiem tak - nikt ci nie jest w stanie powiedziec czy tak czy nie - zawsze sa ludzie za i przeciw. decyzja musi byc twoja do ktorych sie dolaczysz.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

Recepta na radosc z urzytkowania tds to przedewszyskim zadbany silnik nie katowany poprostu jak kupowac tadka to tylko w nienagannym stanie nie przegrzanego i nie urzytkowanego jak auta do wyscigów bo do tego to on nie jest stworzony nie muwie ze czasem nie mozna przycisnac ale bez przesady to diesel nie benzynka ktura morzna kręcic na wysokich obrotach . Ale jak kupisz zadbany egzęplasz to da on ci duzo radosci z jazdy a pozatym jle lat tds pracuje juz w bmw a jle silniki 2.5 i 3.0 Common Rail zobaczymy za kilka lat jakie te silniki beda mialy wady i niedomagania i jaka wtedy będzie opinia
pozdro
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 11:57 przez HAKET, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pawciodiabelek
- Świeżak

w pelni zgadzam sie z ta opinia. Maz 525TD w sumie to samo co TDS tylko inter brak ale silnik modelowo ten sam i nie moge zlego slowa na nia powiedziec, fak, zadbane auto, kupione od pierwszego wlasciciela i nigdy hnie katowane i ja rowniez tego nie robie. O diesla trzeba dbac, zimny nie przekraczac 2 tys, po ostrym przegonieniu nie gasic tylko odczekac i bedzie ok.HAKET pisze:Recepta na radosc z urzytkowania tds to przedewszyskim zadbany silnik nie katowany poprostu jak kupowac tadka to tylko w nienagannym stanie nie przegrzanego i nie urzytkowanego jak auta do wyscigów bo do tego to on nie jest stworzony nie muwie ze czasem nie mozna przycisnac ale bez przesady to diesel nie benzynka ktura morzna kręcic na wysokich obrotach . Ale jak kupisz zadbany egzęplasz to da on ci duzo radosci z jazdy a pozatym jle lat tds pracuje juz w bmw a jle silniki 2.5 i 3.0 Common Rail zobaczymy za kilka lat jakie te silniki beda mialy wady i niedomagania i jaka wtedy będzie opiniapozdro
- rexman
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E81-88
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: Nie mam
- Rocznik: 2005
- Województwo: Poza Polską
- Kontakt:
Zacznę od tego,że wszystko zależy od zasobności portfela.
Kupując TDSa,to weż ze sobą kogoś,kto ma takie auto choć kilka miesięcy.
Ale nie jest to też gwarancja,bo nikt rentgena w oczach nie ma.
Nie wolno jechać po samochód z nastawieniem,że się go kupi na pewno.
Gdybym ja dziś kupował takie auto,to zwrócił bym uwagę przede wszystkim na "blachę" a pózniej na silnik.
Reszta,to zazwyczaj części,które zużywają się w czasie eksploatacji.
Kiedy remontowałem silnik,postanowiłem że następnym razem kupię auto w miarę jak najmłodsze z "zarżniętym" silnikiem.
Kupując TDSa,to weż ze sobą kogoś,kto ma takie auto choć kilka miesięcy.
Ale nie jest to też gwarancja,bo nikt rentgena w oczach nie ma.
Nie wolno jechać po samochód z nastawieniem,że się go kupi na pewno.
Gdybym ja dziś kupował takie auto,to zwrócił bym uwagę przede wszystkim na "blachę" a pózniej na silnik.
Reszta,to zazwyczaj części,które zużywają się w czasie eksploatacji.
Kiedy remontowałem silnik,postanowiłem że następnym razem kupię auto w miarę jak najmłodsze z "zarżniętym" silnikiem.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 1:42 przez rexman, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy choć raz pomyślałeś o tym...?
http://www.dkms.pl/kontakt/index.html
Moja galeria:
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=7218
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=81
http://www.dkms.pl/kontakt/index.html
Moja galeria:
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=7218
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=81