Chiptuning w M51

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec
Seria: E30
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1990
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: Bagor »

XR pisze:.. a co to za screeny? Ktos probuje zablyszczec ale kiepska sprawa :cool: Wie, ze dzwoni ale ....

:-)
Screeny z WinOLS. Najlepszy, choć najtrudniejszy program, do modyfikacji map. Ale co może o tym wiedzieć osoba, która handluje chipami na Allegro i potrafi tylko nagrać gotowy program na eprom :lol:
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
Awatar użytkownika
Eskimos
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: Eskimos »

XR pisze:.. a co to za screeny? Ktos probuje zablyszczec ale kiepska sprawa :cool: Wie, ze dzwoni ale ....
Oho, to zalatuje typowym podejściem naszych mechaników. Dla nich punkt honoru to jak najbardziej zdyskredytować i zmieszać z błotem poprzednika. "Paaanie, kto panu to wcześniej robił?!" :)

Jak masz coś ciekawego do powiedzenia, wytknięcia, błyśniecia, to mów, a nie czaj się.
Bo póki co, to napisałes dwa posty, z czego jeden z ogłoszeniem o sprzedaży chipów, a drugi o konkurencji, ale bez żadnych konkretów :???:

Rozwiniesz?
Darz Bór!
Eskimos
XR
Świeżak
Świeżak
Seria: E60-61
Model: 530d
Rocznik: 2006
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Małopolskie

Post autor: XR »

Bagor pisze:

:-)
Screeny z WinOLS. Najlepszy, choć najtrudniejszy program, do modyfikacji map. Ale co może o tym wiedzieć osoba, która handluje chipami na Allegro i potrafi tylko nagrać gotowy program na eprom :lol:
Widzisz kolego. To, ze WinOLS to ja dobrze wiem.... ale jezeli wiesz o co w tym chodzi to bedziesz sie domyslal skad moje pytanie. Jezeli jestes taki gosc specjalista to mam dla Ciebie propozycje.... Zaryzykujesz z gosciem, ktory potrafi "tylko wgrywac mapy na epromy" ?
XR
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

Reserved, idź na Allegro i nie zawracaj głowy. Robisz tylko niepotrzebny syf. Szkoda mi czasu na takich ludzi.
XR
Świeżak
Świeżak

Bagor pisze:Reserved, idź na Allegro i nie zawracaj głowy. Robisz tylko niepotrzebny syf. Szkoda mi czasu na takich ludzi.
Reserveda nie ma - juz opisalem sytuacje w innym temacie. Chcesz sprobowac SWOICH sil? Jest Audi RS2 do zrobienia na indywidualny program. Samochod jest na chodzien w Jankach - podejmujesz sie zrobienia mocniejszego programu?
XR
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

XR pisze:Reserveda nie ma - juz opisalem sytuacje w innym temacie. Chcesz sprobowac SWOICH sil? Jest Audi RS2 do zrobienia na indywidualny program. Samochod jest na chodzien w Jankach - podejmujesz sie zrobienia mocniejszego programu?
Ja nie muszę nikomu, niczego udowadniać. Dla mnie jesteś żałosnym mitomanem, który sprzedaje najtańsze chipy na Allegro (sprzedajesz do benzyny po 115zł, a do diesli po 125zł)...

Dla mnie jesteś żadną konkurencją. Nikim, z kim mógłbym się próbować. Nie ta liga.

Audi RS2 to przeżytek. Tylko do takich samochód Twoja wiedza sięga? Czy akurat masz gotową mapę? Jak za 20 lat nauczysz się chociażby sterownika MSD80, to pogadamy.

Reserved ma widzę rozdwojenie jaźni :lol: Kto w takim razie korzysta z jego konta na Allegro?
XR
Świeżak
Świeżak

Bagor pisze:
XR pisze:Reserveda nie ma - juz opisalem sytuacje w innym temacie. Chcesz sprobowac SWOICH sil? Jest Audi RS2 do zrobienia na indywidualny program. Samochod jest na chodzien w Jankach - podejmujesz sie zrobienia mocniejszego programu?
Ja nie muszę nikomu, niczego udowadniać. Dla mnie jesteś żałosnym mitomanem, który sprzedaje najtańsze chipy na Allegro (sprzedajesz do benzyny po 115zł, a do diesli po 125zł)...

Dla mnie jesteś żadną konkurencją. Nikim, z kim mógłbym się próbować. Nie ta liga.

Audi RS2 to przeżytek. Tylko do takich samochód Twoja wiedza sięga? Czy akurat masz gotową mapę? Jak za 20 lat nauczysz się chociażby sterownika MSD80, to pogadamy.

Reserved ma widzę rozdwojenie jaźni :lol: Kto w takim razie korzysta z jego konta na Allegro?
Tak. RS2 to przezytek... a TDS to nowoczesna technologia. To RS2 jest podwojnie doladowane i ma szereg modyfikacji ( to jest auto mojego brata ) ktore ja modyfikowalem i owszem mam do niego szereg map ale przeciez Ty jestes najlepszy! i robisz mody indywidulane bez hamowania :-) To jak? moja propozycja jest nastepujaca... samochod zostanie poddany hamowaniu u mastersa ( na nasz koszt ) , a pozniej Ty wykonasz do niego soft... Jezeli bedzie mocniejszy od obecnego, AFR bedzie jak nalezy.. brat pokryje koszty chipowania i hamowania po Twojej "obrobce". Idziesz na to?
MSD80 - powtarzasz jak małpa, a nie masz pojecia o czym piszesz. Co do konta allegro - bylo/jest firmowe i nie Twoj interes. Pilnuj "swoich" i nie swoich chipow na ktorych masz prowizje 50zl. pozdrawiam i z mojej strony EOT poraz kolejny.
XR
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

Wyjaśniłem sprawę w poprzednim poście. Jesteś dla mnie nikim, "tunerem" z Allegro. Rozumiesz? :)

Ledwo się zarejestrowałeś, a już śmiecisz. Zacytowałeś moją wypowiedź z mapami i NIC nie napisałeś, co jest nie tak. Umiesz tylko insynuować, jesteś mitomanem bez wiedzy w tym temacie.

A sprawa z kontem na Allegro jest ważna, bo ta osoba oszukała dużo osób i wysyłała syfiaste chipy, które mogły uszkodzić silnik. Napisałeś, że od Ciebie były, więc ja wiem jak wygląda Twoja "robota"...

Zresztą zamieszczam plik od Ciebie/Reserveda: http://przeklej.pl/d/000141a5v40i/syf_r ... 185693.157

Przecież to jest tragedia.
XR
Świeżak
Świeżak

Bagor pisze:Wyjaśniłem sprawę w poprzednim poście. Jesteś dla mnie nikim, "tunerem" z Allegro. Rozumiesz? :)

Ledwo się zarejestrowałeś, a już śmiecisz. Zacytowałeś moją wypowiedź z mapami i NIC nie napisałeś, co jest nie tak. Umiesz tylko insynuować, jesteś mitomanem bez wiedzy w tym temacie.

A sprawa z kontem na Allegro jest ważna, bo ta osoba oszukała dużo osób i wysyłała syfiaste chipy, które mogły uszkodzić silnik. Napisałeś, że od Ciebie były, więc ja wiem jak wygląda Twoja "robota"...

Zresztą zamieszczam plik od Ciebie/Reserveda: http://przeklej.pl/d/000141a5v40i/syf_r ... 185693.157

Przecież to jest tragedia.
Wiele osob? Ile, kogo? Czekam.... Podejmujesz sie tematu z RS2? Jezeli nie to kolejny EOT z mojej strony. Nie podejmiesz sie bo nie masz _osobiscie_ zadnego pojecia na temat programowania sterownikow. Koniec tematu z mojej strony, bij piane dalej sam do lustra.
XR
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

Żal mi Ciebie.
Awatar użytkownika
Łosiowy
Administrator
Administrator
Seria: E65-68
Model: Nie mam
Rocznik: 1998
Województwo: Pomorskie

Post autor: Łosiowy »

Panowie jesli macie cos do siebie to na PW :!: :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec

Łosiowy pisze:Panowie jesli macie cos do siebie to na PW :!: :!:
W czym ja jestem winny? Jakiś osobnik z Allegro rejestruje się, atakuje moją osobą, insynuuje, i mam nie pozostawać dłużny? Jego spytaj dlaczego nie napisał do mnie na PW. Ja tylko odbijałem piłeczkę.
ODPOWIEDZ