Nie pamiętam już tego jednak instrukcja wspomina, że musi być wybrana regulacja odpowiedniego lusterka - chyba chodziło o prawe, i wtedy automatycznie powinno opuszczać.
Skoro masz wszystkie niezbędne elementy to w twoim przypadku warto jechać podpiąć się pod kompa i ew. aktywować tą funkcję.
Opuszczane lusterko prawe
Moderator: Moderatorzy
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
na lusterko kierowcy (lewe) patrz wczesniejszy post (zdjecie z instrukcji e34), podejrzewam ze w e39 tez tak jestraven_1983 pisze:Nie pamiętam już tego jednak instrukcja wspomina, że musi być wybrana regulacja odpowiedniego lusterka - chyba chodziło o prawe, i wtedy automatycznie powinno opuszczać.
Skoro masz wszystkie niezbędne elementy to w twoim przypadku warto jechać podpiąć się pod kompa i ew. aktywować tą funkcję.
-
Raven
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1995
- Województwo: Śląskie
W e34 na pewno była taka opcja. U mnie jest - automat z fotelami z pamięcią.
Regulując ustawienia pamięci fotela i lusterek można też ustawić i zapamiętać jak głęboko ma się pochylać to lusterko.
Czasami przydała by mi się ta opcja w lewym lusterkiem bo zdarza mi się parkować przy lewym krawężniku ale niestety opcji takiej brak.
Regulując ustawienia pamięci fotela i lusterek można też ustawić i zapamiętać jak głęboko ma się pochylać to lusterko.
Czasami przydała by mi się ta opcja w lewym lusterkiem bo zdarza mi się parkować przy lewym krawężniku ale niestety opcji takiej brak.
-
mani210
- Bywalec
- Seria: E46
- Model: 320d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Witam mam e 46 z pamiecia foteli ale w manualu i z el skaladnymi lusterkami jutro jak bede w domu to zjarze do instrukcji zobacze co pisza i sam tez w drodze do pracy pokombniuje i postaram sie dac znac co i jak:)
Dodano: Pon Wrz 27, 2010 8:12 pm
U mnie pomimo el skladanych i pamieci w fotelach cos nie dziala
moze rzeba by to kompem ustawic...
Dodano: Pon Wrz 27, 2010 8:12 pm
U mnie pomimo el skladanych i pamieci w fotelach cos nie dziala
mam ///Moc, mam ///Moc, mam ///Moc,
- frantz
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1994
- Województwo: Śląskie
To nie do końca jest prawdą bo mój ojciec 10 lat temu miał E34 też w TDS`ie na manualu i tam lusterko opuszczało się pomimo tego że siedzenia były ustawiane ręcznie!raven_1983 pisze:Opcja lusterka w E34 działa tylko przy fotelach z pamięcią. Nie ważne co by ktoś robił nie włączy czegoś czego nie ma.
Za to w moim Tadku nie wiem czy ta opcja działa bo prawe lusterko mam zacięte