[TDS] e36 ? e34 ? jakies inne ?

Porady na co zwrócić uwagę i jak kupować, opinie o bieżących ogłoszeniach sprzedaży.
Chcesz kupić? Bądź spokojniejszy - zapytaj!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

Post autor: karol-lolek »

marcellchen pisze:tomek_olecko napisał/a:
318 po chipie chyba jest zwawsza niz 325 TD, takie mialem odczucia po przejazdzce obydwoma
to tylko odczucia ... bo miedzy 325 TD a 325 TDS roznica jest prawie znikoma ...
Takie porównania nie są miarodajne moim zdaniem zajechany TDS nawet nie dorówna sprawnemu TD. Ale jeśli postawimy TD i TDS z taką mocą jak wyjechały z fabryki to myślę, że różnica 28KM jest wyraźnie odczuwalna. W zakładzie gdzie pracowałem jeździły Merce Sprintery z takim samymi silnikami 2.2 CDI i w zależności od stanu, jeden jechał max 130km/h i ledwo przyspieszał a drugi rwał do 160km/h przyspieszając bez żadnego problemu...

Co do wyboru e36 325TDS jest to fajne autko z mocnym jak na tą budę silnikiem, ale znaleźć zadbany egzemplarz to chyba cud. Większość to zajechane "przystanki autobusowe", niestety...
Obrazek
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1995

Post autor: Ermce »

marcellchen pisze:
Ermce pisze:komfort jazdy e34 to bajka w porownaniu z wv tdi, mowie tu o osiagach i plynieciu po rdosze
chyba nigdy nie jechales w124 ....... wtedy e34 przy w124 wypada jak golf przy bmw
otuz drogi forumowiczu... jezdzilem z kolega w124 po 100km w jedna strone i to przez rok. komfort jazdy niesamowity ale w zakrety po 60km/h strach wchodzic

to jezdzaca kanapa:)

bmw 5 to auto tej samej klasy (konkurent w124) tyle ze ma lekko sztywniejsze zawieszenie co poparawia trakcje.

to roznica (miedzy w124 a 525tds) jak miedzy 3-ka a 5-ka.

[ Dodano: Wto Lis 10, 2009 5:51 pm ]
marcellchen pisze:
tomek_olecko pisze:318 po chipie chyba jest zwawsza niz 325 TD, takie mialem odczucia po przejazdzce obydwoma
to tylko odczucia ... bo miedzy 325 TD a 325 TDS roznica jest prawie znikoma ...
wyobraz sobie ze roznica jest odczowalna...

nie wiem w jakim stanie porownywales jedno z drogim...
Awatar użytkownika
Paweł Markiewic
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1997
Województwo: Śląskie

Post autor: PaweÅ‚ Markiewic »

Jak tak sobie czytam to przypomina mi się jak kupowałem mojego 325 tds touring, szukałem co prawda kombi, bo bliźniaki były w drodze i niby było trochę małe w środku ale jak posłuchałem silnika to od razu wiedziałem, że go kupię, jednym przejawem rozsądku nad emocjami była wizyta w serwisie bmw-droga przyjemność za 4 kawy co godzine jedna:)
BMW doszedłem do wniosku, że jazda samochodem jest całkiem przyjemna, pora na prawo jazdy...
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

Mi trojka pali przecietnie 9l ale obawiam sie ze w tej kwocie dostaniesz raczej e34. Na koszt trojki przemawiaja lepsze osiagi (z powodu mniejszej masy) tanszy zawias no i wg mnie jest ladniejsza i zwykle mlodsza. Pamietaj ze warto zachowac troche kasy na ewentualne naprawy i na zakupy wybierz sie z jakims posiadaczem TDS bo kupujac pol roku temu auto z wiedza ktora mam teraz nie potrzebowalbym nawet mechanika :)
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 1995

Re: [TDS] e36 ? e34 ? jakies inne ?

Post autor: Ermce »

pamietajcie ze mechanik (madry) o silniku niewiele powie, ajk go nie sprawdzi na warsztacie. Do sprzedazy ludzie (handlarze szczegolnie) potrafia auto ozywic i wyglada i jezdzi i chodzi prawie jak nowe, ale.... po przejechaniu sie do domu, wlaniu swojego oleju mozesz miec niemila niespodzianke, badz nie. wszystko zalezy od szczescia, ja je akurat mialem i mam je do dzis (moja e34)
ODPOWIEDZ