kupiłem bmw mam podobny problem nieruwne obroty na biegu jałowym trzepie na wszystkie strony przy naciśnięciu pedału gazu na wyszsze obroty i puszczenie pedału zpada z obrotów z nagłym szarpaniem silnika przykażdej redukcji bieguw jest tosamo musze przytrzymać sprzęgło asz szarpnie i spadnie z obrotów i dopiero puszczam sprzęgło
i wćiskam pedał gazu bo jak zrobie to normalnie to tak by silnik zgasł musze puścic gas i wcisnoć go ponownie wtedy jedzie jak przejade około 100km redukcja biegów jest wmiare normałna czym dłuszsza trasa tym lepiej hodzi silnik ale na jałowym biegu dalej niehodzi ruwno tak by nie na wszystkie gary żaden mechanik niewie co to morze być jeśli ktoś wie lup miał podobmny problem prosze o opisanie co mam zrobic z tym problemem
e39 2,5 tds - Nie równa praca silnika
Moderator: Moderatorzy
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525d
- Rocznik: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Re: e39 2,5 tds - Nie równa praca silnika
No to tak poczytaj forum na moje nastawnik jest tego na tony tylko użyj opcji szukaj regeneracja nastawnika ze 300pln nowy okropne pieniądze.

Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
najlepiej uzyc opcji szukaj! Podjedz do pompiarza, bo nie kazdy mechanior orietuje sie w pompach wtryskowych a jeszcze mniej ich podejmuje sie naprawy. Tez stawiam na nastawnik w pompie wtryskowej. Koszt regeneracji zalezy odrejonu polski w ktorym mieszkasz, bo kazdy bierze inaczejroonin666 pisze:co mam zrobic z tym problemem
-
roonin666
- Świeżak

- Seria: E39
- Model: 525d
- Rocznik: 1997
- Województwo: Dolnośląskie
jestem z dolnegośląska i ten nastawnik pompy terz powoduje ze jest słapsza straciła troche mocy
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Lubuskie
wczesniej nie doczytalem ze masz 2.5 ale nie tds.... Nie masz tam nastawnika, bo jest tam inny uklad zasilania. Nie masz pompy rotacyjnej z nastawnikiem, tylko listwe skad ropka idzie pod wysokim cisnieniem do cylindrow. Podlacz sie pod komputer, bedzie wiadomo co jest nie halo
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Wtrącę się tylko - kolega źle zaznaczył w profilu, chyba że robił SWAP. W e39 m51 był montowany do 2000r. i dopiero od 2000 był m57 z CR. Zatem ma albo ma TD albo ma TDS. :] Popraw profil...i zlituj się nad nami używając interpunkcji i słownika w swoich wypowiedziach, to prośba ode mnie. ;]
Pzdr.
Pzdr.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!