[E36] 318TDS - Pompa w baku: kręci się, ale nie pompuje

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
siudek
Bywalec Wyjadacz
Seria: Szukam...
Nadwozie: Nie posiadam
Model: Nie mam
Rocznik: 1975
Skrzynia biegów: Nie mam
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Re: [E36] 318TDS - Pompa w baku: kręci się, ale nie pompuje

Post autor: siudek »

Droga wolna jak kolega wcześniej napisał, bez przymusu, każdy przecież lubi coś innego. Traktory i inne badziewia, a oprócz tego praktycznie cały transport lądowy i wodny, ciężarówki na Arktyce, wszystko to diesel. :] Jak silnik zdrowy i dobrze wyregulowany to nie puszcza żadnych "bąków". A co do szanowania się i diesla czy benzyny czy LPG, nie widzę żadnego związku, jakaś dziecinna przepychanka.

Pompka nie zawsze jest winowajcą, napisałem gdyż to prawda. Pomyliłem się tylko pomiędzy e36 a e34 i to mój błąd, głupi, fakt nie zwróciłem uwagi - przepraszam za zamieszanie. Poproszę nieco bilobilu od Ravena. A co do wyrywania zdań z kontekstu, nie chodziło mi o żadne wyrywanie niczego, tylko o to, że jednak nic nowego się nie dzieje, tak z resztą jak wszyscy tutaj założyli. To Twoja wypowiedź, w jednym poscie, pod sobą:
Nest pisze:Sprawdziłem to także w ropie! ...se smokiem i bez smoka ....w każdym z tych przypadków pompa kręciła się ..ale NIC NIE POMPOWAŁA.
(jedynie jak ją całą zanurzałem ..to dosłownie jak krew z nosa ...coś tam se leciało ale to dosłownie prawie nic.)

więc powiedz mi ...mam uznać że pompka jest OK???? *jedyne co mnie wkurza to to że kupiłem ...zepsuta używkę?[...]
I tak jak na początku odpowiedziałem, w kwestii diagnostycznej nie ma znaczenia czy pompuje ropę czy herbatę (jedno z Twoich pytań). W sumie wniosek nasuwał się od początku jeden - używkę to już masz w aucie, szkoda nerwów i pieniędzy na drugą.

Pzdr.
siudek siudkowski

Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
ODPOWIEDZ