e36/e34 tds - naprawa cieknącego wtryskiwacza sterującego

Zbiór gotowych porad pomocnych w naprawach, modyfikacjach i diagnostyce.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
skroczek1
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 318tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Świętokrzyskie
Kontakt:

Naprawa cieknącego wtryskiwacza sterującego

Post autor: skroczek1 »

[/Jedrzej191b] ja mowie o silniku 1.8 tds a nie 2.5tds a w 1.8 jest właśnie 3 a nie 4

Czy przestawienie wtrysku cos daje??
Dziwi mnie to właśnie ze na RealOEM.COM wtrysk sterujący jest na 3 miejscu (mowa jest tu o silniku 1.8 ) :wink: jak ja mam na 4 i moi znajomi którzy maja ten sam silnik tez maja na 4 jak ja... wiec czemu tam jest na 3?? zmiana coś da?? czy lepiej nie grzebać??

Będę musiał odnowa odkręcić wtrysk sterujący ponieważ przy odkręceniu kluczem samoróbka :wink: obcielem kable prawie przy samych tych plastikach czarnych elektryk mi zlutował ale przy przykręceniu zruszyłem kablem i teraz jak zapale autko to świeci mi sie kontrolka od wtrysku i przy 1.5 obr gaśnie dopiero :| będę chciał właśnie pościć nowy kabel i jak ściągnę te 2 bolce , czarne plastiki to co tam ZASILIKONOWAC przy powrotnym montażu??
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Naprawa cieknącego wtryskiwacza sterującego

Post autor: Jawor »

jedrzej191 pisze:Zmniejszyło sie troszke spalanie a bynajmniej tak mi sie wydaje. Zmieniłem go bo na stronce bmwfans.info jest na 3 a ja miałem na 4.
Teraz jeszcze trzebaby zweryfikować, czy to błąd w ETK i czy cytowanemu autorowi tej wypowiedzi naprawdę spadło spalanie.
Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
ODPOWIEDZ