[e46]Dziwne wibracje 320d
Moderator: Moderatorzy
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
dziwne wibracje e46 320d
Opary oleju z odmy i/lub turbo + sadza ze spalin = norma.
-
dawid 3212
- Świeżak

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2002
- Województwo: Pomorskie
dziwne wibracje e46 320d
Witam pytanie do -Szamila- byłem u mechanika i pytałem o opoznioną reakcje,kiedy wciskam gaz i o to ze jest słaby, musze mu bardzo duzo dawac zeby jako tako sie rozpędzał.powiedział mi Luftmasumesa, niewiem jak sie to pisze poprawnie, pisze jak slyszalem. Znasz co to jest na Polski ?? i czy wogole moze to byc przyczyną tego zamulenia??. Dodam ze jak pare razy mu powciskam do konca to troche lepiej reaguje ale jak silnik ostygnie odnowa muli. pozdro
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
dziwne wibracje e46 320d
Luftmassenmesser?
Przepływomierz.
Przepływomierz.
-
Szamil
- Bywalec
- Seria: E39
- Model: 530d
dziwne wibracje e46 320d
raven_1983 pisze:Luftmassenmesser?
Przepływomierz.
Ja wohl Herr General !!
-
dawid 3212
- Świeżak

- Seria: E46
- Model: 320d
dziwne wibracje e46 320d
Witam ponownie dzis byłem u mechanika, powiedzial- taki syf w kolektorach ssacych to przez pierscienie olejowe są wyjechane i turbina puszcza (nie zrozumiałem co puszcza) poprostu silnik jest na wykonczeniu i chodzi jak traktor bo chandlaz zrobił mi wała i na 100% jest przekręcony licznik, jakbym chciał zeby silnik lepiej chodził to musi byc regenerowana głowica i turbo. Pozdrawiam
Dodano: Pon Sie 16, 2010 12:02 am
Witam ponownie, obiecałem ze dam znac, wiec pisze. Z waszych porad , za ktore z góry szczerze dziękuje, wymieniłem 4 poduszki i teraz jest super super. Miałem tez problem z takim burczeniem jakby gdzies jakis platik lub osłona była poluzowana przy 1000 obr. Byłem z tym u kilku mechaników ; pierwszy własnie szukał poluzowanych plastików, 2-gi wymienił rolke napinacza, 3-ci wogle był zielony, 4-rty powiedział ze to kolektor ssacy wpada w takie wibracje ze to tak słychac i nie mam sie tym sie przejmowac, 5-ty nareszcie wiedział, była to rolka pasowa od alternatora. wczesniejszy własciciel wstawił rolke sztywną, a ja powinienem miec sprzęgłową ,taką co w jedna strone sie blokuje a w drugą kręci. Mechanik wymienił i juz tego nie słychać. Będe miał jeszcze kilka pytan, niedługo napisze. Dziękuje i Pozdrawiam.
Dodano: Pon Sie 16, 2010 12:02 am
Witam ponownie, obiecałem ze dam znac, wiec pisze. Z waszych porad , za ktore z góry szczerze dziękuje, wymieniłem 4 poduszki i teraz jest super super. Miałem tez problem z takim burczeniem jakby gdzies jakis platik lub osłona była poluzowana przy 1000 obr. Byłem z tym u kilku mechaników ; pierwszy własnie szukał poluzowanych plastików, 2-gi wymienił rolke napinacza, 3-ci wogle był zielony, 4-rty powiedział ze to kolektor ssacy wpada w takie wibracje ze to tak słychac i nie mam sie tym sie przejmowac, 5-ty nareszcie wiedział, była to rolka pasowa od alternatora. wczesniejszy własciciel wstawił rolke sztywną, a ja powinienem miec sprzęgłową ,taką co w jedna strone sie blokuje a w drugą kręci. Mechanik wymienił i juz tego nie słychać. Będe miał jeszcze kilka pytan, niedługo napisze. Dziękuje i Pozdrawiam.
- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
dziwne wibracje e46 320d
co do wpadania w wibracje mam pytanie, znajomy kupił jakiś rok temu e39 520d z 1999r. problem jest z tym że od 1500 do 2000 tyś auto wpada w wibracje czuć je za fotelami przednimi, wymieniono już podporę wału, zawieszenie silnika i skrzyni, wał napędowy, poduszki dyfra, mnie zaciekawił ten wydech bo ktoś o nim pisał, czy on może powodować takie wibracje, wydech w e39 ma takie gumowe odważniki co podobno ma wpływać na redukcję wibracji