DaBlaz pisze:Bagor potrzebuje pomocy w zakresie dobrania chipa - nie znam sie na tym a z tego co czytałem można moderować kilka rzeczy w chipie i sam jak pisałeś chip może okazać się szkodliwy dla silnika
Wiem że przy chiptuningu nie płaci się za chip, tylko za to co w nim jest

I powiedzcie mi tu jak coś wybrać skoro jest tyle substytutów

Kostki tak samo wyglądaja a mogą się tak różnić....

Musisz spytać jakie mapy zmienili. Najlepiej niech zrobią screeny z WinOLS i pokażą zmiany. Można spytać czy dają możliwość zrobienia programu według indywidualnych potrzeb (czy przyrost może być dostosowany do potrzeb kupującego).
DaBlaz pisze:Tak nawiasem mówiąc rozmawiałem z "chipowcami" z mojego regionu i zapronowali chip za 700zł robiony na hamowni ale oni hamowni nie mają

Czyste wyłudzenie czy mi się zdaje

Ściema. Przecież sterowników było bardzo dużo, a jeszcze więcej softów. I co, mają niby wszystkie softy testowane na hamowni? Jest to zwyczajnie niemożliwe. Po prostu chcą Ci wepchnąć gotowca za dużą kasę. Za 700zł to powinni zrobić z pomiarami na hamowni - przed chipem i po. Jeśli montuje się samodzielnie, to cena jest odpowiednio niższa.
Hamownia służy weryfikacji. Nie ma czegoś takiego, jak "chip robiony na hamowni". To zwykła bujda.
Najlepiej będzie, jak kupisz ode mnie

Jeśli będziesz zainteresowany, to napisz do mnie PW.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2009, 3:42 przez
Bagor, łącznie zmieniany 1 raz.