[E34] Pomozcie juz całkiem zgłupiałem

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

HoodY
Bywalec

[E34] Pomozcie juz całkiem zgłupiałem

Post autor: HoodY »

Witam problem polega na tym ze moj TDS strasznie faluje n wolnych obrotach wiem ze było juz o tym pisane ale chciałbym zaczac od poczatku rok temu na wakacje miałem uszczelniana pompe i przy okazji wymieniłem nastawnik na nowy udałosie kupic po dobrej cenie (1200zł) z 2letnia gw. i od jakiegos czasu zaczeło sie dziac cos takiego ze nawet podczas jazdy tak 90km/h na 5 biegu szarpał silnik jakby nie było paliwa doszedłem ze mam zepsuta pompke w zbiorniku wymieniłem i jest ok teraz znowu na biegu jałowym buja obrotami z ranca jak odpale pohodzi oczywiscie 5min przy zmianie z 1 na 2 szarpnie pare razy jakby paliwa brakowało ale to tylko z rana na zimnym pozniej juz jest ok nawet jak stoi 6h noi problem z tym ze na ciepłym ciezko pali jak odpali to strasznie buja obrotami musze zawsze dodac gazu zeby było ok w serwisie boscha znow chca naciagnąc mnie i mowia ze to pompa trzeba ja wyciagnac itd z tego co wiem to to ze mam rozrzad do wymiany jedni mowia ze to rozrzad drudzy ze to jakies końcówki wtrysków czy cos takiego sam juz niewiem co robic prosiłbym o jakies info z góry dzieki pozdrawiam
arturos49
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubelskie

Post autor: arturos49 »

witam... ja stawiam że na pompie główny wtrysk sterujący się popsuł. ale mogę się mylić... :roll:
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

HoodY, zacznij od przeczytania regulaminu.
Przyślij mi na PW propozycję nowego tematu to odblokuję byś mógł go edytować.
Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Zablokowany