Witam witam
Na innym forum pisalem o świecącej kontrolce wtryskiwacza. Pojawił się temat czujnika wody w filtrze paliwa. I tu moje pytanko. Mam bunię z lipca 1992 roku. Czy ona ma też taki czujnik? Widzę tylko że od góry wchodzą dwa jakies łącza pod napięciem i tylko tyle. Dodam tylko, że jak przekręcę zapłon lampka gasnie i nawet bez uruchamiania silnika po około 20 sekundach zapala się sama. Co to za licho?
[E34] woda w filtrze paliwa
Moderator: Moderatorzy
-
andrzejpaluch2
- Bywalec
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, 11:36 przez andrzejpaluch2, łącznie zmieniany 1 raz.
Jędrek- uzalezniony od żony i beci
- miki100o
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Świętokrzyskie
Witam witam
Na innym forum pisalem o świecącej kontrolce wtryskiwacza. Pojawił się temat czujnika wody w filtrze paliwa. I tu moje pytanko. Mam bunię z lipca 1992 roku. Czy ona ma też taki czujnik? Widzę tylko że od góry wchodzą dwa jakies łącza pod napięciem i tylko tyle.
nie wydaje mi sie zeby we34 byl czujnik wody w filtrze,te przewody o ktorych piszesz sa pewnie od podgrzewacza paliwa.
Na innym forum pisalem o świecącej kontrolce wtryskiwacza. Pojawił się temat czujnika wody w filtrze paliwa. I tu moje pytanko. Mam bunię z lipca 1992 roku. Czy ona ma też taki czujnik? Widzę tylko że od góry wchodzą dwa jakies łącza pod napięciem i tylko tyle.
nie wydaje mi sie zeby we34 byl czujnik wody w filtrze,te przewody o ktorych piszesz sa pewnie od podgrzewacza paliwa.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Pamiętałem, że był jakiś wątek o podstawie filtra paliwa... tylko nie mogłem go znaleźć.
Dziś przypadkowo na niego trafiłem
Złącza podstawy filtra paliwa patrząc od góry, z lewego nadkola to:
a) lewa góra - wylot paliwa
b) lewy dół - czujnik poziomu wody
c) prawa góra - wlot paliwa
d) prawy dół - podgrzewanie paliwa
Dziś przypadkowo na niego trafiłem
Złącza podstawy filtra paliwa patrząc od góry, z lewego nadkola to:
a) lewa góra - wylot paliwa
b) lewy dół - czujnik poziomu wody
c) prawa góra - wlot paliwa
d) prawy dół - podgrzewanie paliwa