e36 2,5 td 92r
wczoraj jadac zjechalem z utwardzonej drogi na polna wiec jechalem powoli na 2 biegu, nagle zablokowalo mi tylne kola, auto zgaslo i spod maski wydobyl sie jakis dziwny dzwiek, wszystko to stalo sie naraz.
Zadna z kontrolek sie nie zapalila, temperatura byla ponizej 90, przed wyjazdem sprawdzilem olej i byl w normie. Sprobowalem odpalic je, ale po przekkreceniu kluczyka slychac tylko "cyk" i gasna kontrolki;/
dodam jeszcze, ze dzis sprawdzajac stan oleju zauwazylem ze bagnet jest caly w oleju i widac male kropelki wody;/
sorry za forme posta ale jestem zdruzgotany, tydzien temu wymienilem silnik... ;(
[E36] umarla???
Moderator: Moderatorzy
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
jak widac kropelki wody to nie wykluczone ze kupiles silnik padline i sie rozleciał.jaki poziom jest oleju?? bardzo sie podniosl?? jaki poziom plynu chlodniczego.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

- Eskimos
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Miałem kiedys taki sam przypadek w Kadecie. Pękła śruba mostka korbowodu, wysunęła się, a obracający się wał wbił ją w blok, do kanału wodnego. Silnik zablokowało ("cyk" i gasnące kontrolki przy próbie odpalenia), a z rozwalonej ścianki kanału wyciekło do oleju chłodziwo (kropelki wody na bagnecie).
Ale wersja mechanika, że poszedł korbowód też jak najbardziej możliwa. Tak czy siak kiepsko :-/
Ale wersja mechanika, że poszedł korbowód też jak najbardziej możliwa. Tak czy siak kiepsko :-/
Darz Bór!
Eskimos
Eskimos