Witam.
Probowałem odnalezc jednoznaczne rozwiazania mojego problemu ale ....bezskutecznie
Wiec od niedawna mam td'ka 524 e34 no i posiadam standradowy problem. Auto nie jedzie wiecej jak 140 .....i z tym jest czasami problem. Co ciekawe odwrotnie niz w wielu przypadkach jest mocniejszy gdy jest zminy....jak tylko na dworze 25* to wszystkie golfy 2 w dieslu mnie wyprzedzaja. Czytalem ze rozwiazaniem problemu niskiego vmax moze byc sprawdzenie wezyka od podcisnienia czy dmucha itp. ale nie wiem gdzie go szukac.... jesli byli byscie tak mili.....drodzy forumowicze ...dolaczył bym zdjecie silnika ...moze ktos z Was wiedziałby jakie weze sa odlaczone lub czego brakuje itp....(poprostu nigdy nie widziałem tego silnika w takim stanie w jakim byc powiennien stad nie mam zadnego punktu odniesienia). Za ewentualną pomoc serdeczne dzieki
e34 524td słaby i w ogole :P
Moderator: Moderatorzy
-
P_T_C
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 524d/td
- Rocznik: 1990
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
prawdopodobnie uszkodzony czujnik temperatury powietrza w kolektorze ssacym( od spodu kolektora kolo przewodu podcisnienia idacego do czujnika cisnienia na nadkolu. rozbij sobie silnik na www.realoem.com bedziesz widzial co do czego jest.