Mam okazje kupic caly komplet wtryskiwaczy z Opla Omegi 2,5 tds. Bedzie pasowac do mojego BMW 325 tds? Wg. mnie tak
pytanie o wtryski
Moderator: Moderatorzy
-
tl
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
pytanie o wtryski
Witam,
Mam okazje kupic caly komplet wtryskiwaczy z Opla Omegi 2,5 tds. Bedzie pasowac do mojego BMW 325 tds? Wg. mnie tak
A jak Wy uwazacie?
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1998
- Województwo: Podlaskie
tl, beda pasowac, Tylko musisz uwazac na wtrysk sterujacy - dokladnie na kolor wtyczki - brazowy albo bialy - pierw zobacz jaka jest u Ciebie i bedziesz wiedzial czy podejdzie - one nie sa zamienne - jak masz brazowa to ma byc brazowac jak masz biala to ma byc biala - roznica polage nie tylko na kolorze ale i na rezystencji cewki - jeden ma 95 omow a drugi chyba 115 ...
- Eskimos
- Bywalec
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Wielkopolskie
A co jest nie tak z Twoimi wtryskami? Akurat w TDSach to dość trwały element i rzadko pada, a nawet jak padnie, to lepiej będzie zmienić końcówkę-rozpylacz, niż zakładać podmęczoną, starą używkę. Dobrze rozpylające wtryski to podstawa kulturalnej pracy, dobrej reakcji na gaz i sensownego zużycia paliwa. Kup na allegro całkiem porządne, czeskie końcówki Motorpal po 30zł/szt, daj pompiarzowi do wymiany i regulacji ciśnienia otwarcia i za 40-50zł/szt masz rozwiązanie, które wystarczy do końca życia Twojego TDSa, z pewnością będzie rozwiązaniem lepszym niż wtryski używane, a koszt taki sam.
Darz Bór!
Eskimos
Eskimos
Ja miałem wtrysk sterujący z czarną wtyczką ostatnio go wymieniłem na wtrysk z omegi z białą wtyczką (stary przeciekał a nigdzie nie mogłem dostać od BMW). Wszystko wygląda jak by chodziło tak samo, co teraz mam szukać wtrysku z czarna wtyczka czy może być ten ??
BMW jest bogiem, droga nałogiem, kobieta to podstawa i jasna jest sprawa...
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1998
- Województwo: Podlaskie
-
tl
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 318tds
- Rocznik: 1999
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
ponawiam temat
Tak jak napisalem wyzej:
Wstawilem do mojego bmw wtryski od omegi i wszystko smiga jak trzeba, ale bylem na hamowni i pokazalo mi tylko 125KM i 255nm (wykres jest idealny, tylko mocy brakuje od 4 tys obr/min. w gore, bo konczy sie na owych 125kucach...).
Czy powodem takiego stanu moze byc wtrysk od omegi (tam motor ma 130KM, ale chyba komputer odpowiada za moc, a nie sam wtrysk sterujacy)?
Tak jak napisalem wyzej:
Wstawilem do mojego bmw wtryski od omegi i wszystko smiga jak trzeba, ale bylem na hamowni i pokazalo mi tylko 125KM i 255nm (wykres jest idealny, tylko mocy brakuje od 4 tys obr/min. w gore, bo konczy sie na owych 125kucach...).
Czy powodem takiego stanu moze byc wtrysk od omegi (tam motor ma 130KM, ale chyba komputer odpowiada za moc, a nie sam wtrysk sterujacy)?
marcellchen, moj tds troche mocno dymi jak przycisnac go od czego to zalezy ? ostatnio wymienilem swiece zarowe bo 2 grzaly i sprawdzallem wtryski to konkretnej odpowiedzi nie dostalem od pompiaza bo z naszych stron to sami fachowcy super z tego co mi pwoiedzial ze na 2 wtryskach wolnych obrotach nie pyli ale chodzic powinien taka gadka byla .
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
jakby kto potrzebowal to pisac PW mam komplet wtryskow z beemki do sprzedania (oprocz sterujacego).
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI