urwany przewód

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

saldat
Świeżak
Świeżak

urwany przewód

Post autor: saldat »

Witam wszystkich serdecznie być może zanudzę już was opisem objawów nieprawidłowości działania mojego samochodu a mianowicie chodzi o brak mocy samochód jak jest zimny jeździ nawet ładnie ale tez zostawia wiele do życzenia jak sie rozgrzeje jest tragedia. pod gore małe problemy z ruszeniem 1,2 jakoś idzie i potem tragedia poza tym znany przypadek uczucia odcięcia dopływu paliwa. Ilość paliwa nie ma wpływu na działanie. Silnik jest po remoncie wymiana pierścieni szlif bloku wymiana rozrządu zawory plan głowicy itd. nie dotykałem tylko pompy i turbiny.
Moje pytanie jest do was następujące: wczoraj zdjąłem kolektor wszystko jest na swoim miejscu oprócz jednego kabelka, który idzie do pompy wtryskowej na dol widziałem na zdjęciach ze jest tam jakiś czujnik ale nie wiem od czego. przewód wygląda na urwany być może mechanik go niechcący uszkodził albo po prostu sie urwał czy to może być przyczyna niesprawności? nie bylem jeszcze na kompie. Czy możecie mi chodziarz napisać co to za czujnik i za co odpowiada z góry dziękuje później napisze więcej odnośnie mojego remontu może komuś tez pomogę pozdrawiam.
Piotrek
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: adam-bmw »

http://allegro.pl/item700064503_zregene ... omega.html

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 element 8

jeśli chodzi o ten kabelek na dole jest on odpowiedzialny za regulacje kąta wtrysku jeśli jest urwany pompa ma stały kont i nie przestawia się przy odpalaniu i po nagrzaniu silnika
saldat
Świeżak
Świeżak

Post autor: saldat »

dziękuje bardzo za odpowiedz rozumiem ze ustalenie przyczyny mojego problemu najprawdopodobniej nie zdiagnozuję na forum bo może to być naprawdę wiele rzeczy chyba będzie trzeba wyciągać pompę i naprawić ten przewodzik bo może kat jest nie ten podczas jazdy dzięki jeszcze raz

[ Dodano: Pon Sie 31, 2009 5:28 pm ]
Chciałem sie jeszcze zapytać czy jest możliwe naprawienie może zlutowanie tego kabla lub wymiana całego tego przewodu bez wyciągania pompy? Może jest ktoś kto już to kiedyś robił albo widział pompę od spodu? Wiedział bym wtedy przynajmniej czy mnie mechanik robi w balona i chce kasę wyciągnąć. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Piotrek
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 17:34 przez saldat, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ