Witam, to moje pierwsze pytanie na tym forum i prawdopodobnie nie ostatnie
Czy to normalne, że wycieraczka po stronie pasażera jest o pare centymetrów uniesiona w górę ? Nie spotkałem się z czymś takim w innych autach, ale wiem że bmw ma swoje patenty na takie sprawy i dlatego wole zapytac
pozdrawiam
Ogólnie są obydwie równo.
Ściągnij kapsel,odkręć nakrętkę i ściągnij wycieraczkę i ustaw jak należy.
Tylko uważaj czy po tym nie będzie za nisko powracać.
cholera, teraz po zakupie wychodzą takie p****** - chociaz ciesze sie, ze tylko takie jak narazie. Bardzo mozliwe ze to nie do tego auta, bo chcialem ustawic ją dobrze ale nie chowala sie pod maske odpowiednio - to mnie wlasnie dziwilo. Mozna z taką jezdzic, czy jak najszybciej ją wymienic ?
Q-bak pisze:Mozna z taką jezdzic, czy jak najszybciej ją wymienic ?
a mozesz i jezdzic bez .... sprobuj to jeszcze raz ustawic, nie mozliwe ze nie da sie ... odkrecasz jedna sruba pod tym plastikowym korkiem, sciagasz ramie wycieraczki i ustawiasz odpowiednio nizej .... proscizna ...
wstyd sie przyznac, ale to byla moja pierwsza *uh* mechaniczna ingerencja w auto. Co mnie zdziwilio to to, ze nawet odpowiedni klucz sie znalazl
A tajemnica ramienia tkwi w tym, ze normalnie ustawione haczy minimalnie przy otwierani/zamykaniu maski. W takiej pozycji przesunietej nic nie haczylo, ale nie wygladalo to fajnie.
Dzieki za pomoc !