Kompletne zawieszenie od m-power do mojego tds
Moderator: Moderatorzy
- dypek
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
Kompletne zawieszenie od m-power do mojego tds
Od dnia kiedy kopiłem swojego 325 TDS-a (czyli jakieś 2 tyg.) to myślę nad zmiana zawieszenia na sportowe i przyszło mi na myśl czy nie zrobić przeszczepu z M-Power .
Tu moje pytanie do starszych forumowiczów czy będzie pasowało wszystko czy trzeba by jakieś przeróbki robić ?? (myśl przyszłościowa)
Tu moje pytanie do starszych forumowiczów czy będzie pasowało wszystko czy trzeba by jakieś przeróbki robić ?? (myśl przyszłościowa)
- dypek
- Bywalec
- Rocznik: 1993
to jest myśl na lato 2010 lub 2011 bo takie zawieszenie troszkę kosztuje .
Chciał bym moja 325 mieć na podzespołach bmw ogólnie będę chciał jeszcze zrobić wygląd m-power tylko niewidem czy znajdę zderzaki i progi oryginalne od sedana.
Wracając do tematu będzie pasowało czy nie ??
Chciał bym moja 325 mieć na podzespołach bmw ogólnie będę chciał jeszcze zrobić wygląd m-power tylko niewidem czy znajdę zderzaki i progi oryginalne od sedana.
Wracając do tematu będzie pasowało czy nie ??
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 11:27 przez dypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
-
kafarek
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1994
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
A co w Tym dla Ciebie dziwnego? Stylizacje zewnętrzne i tuning mechaniczny to są 2 różne tematy tuningu, które nie muszą iść ze sobą w parze. Oczywiście fajnie jest jak auto jeździ tak jak wygląda i odwrotnie, ale nie jest to musem! Kazda ta forma tuningu solo jest do zaakceptowania! Ja mam E34 525TDS z frontem od 540! I co z tego? Auto ma mi się podobać i być zgodnea z tym co wypuściła fabryka.. Można to nazwać indywidualem.. I jak kogoś stać, to można wszystko.. Mając hajsu do oporu możesz zamówić w fabryce wszystko.raven_1983 pisze:TDS + M-Pakiet? troszkę to śmiesznie będzie wyglądać...
E30 325e
E30 318i Touring
E34 525tds Touring
E32 735iA
E30 318i Touring
E34 525tds Touring
E32 735iA
- raven_1983
- Ekspert

-
kafarek
- Bywalec
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
ale 575 nie było w stajni BMW.. A fabryczny m-pakiet był nawet prz m42.. nie mówiąc już o fabrycznym mtechu w kebabie 1.6.. Uważasz nadal, że to zła droga? Ja rozumiem że stickertuning, szpachlex i plexi jest fe.. zgadzam się.. Ale coś co jest dedykowane do danego modelu nadwozia? Bo przecież nie do silnika.. Słyszałeś kiedyś o E34 540 M Sport, E34 525i Sport Limousine? Tam siedzą silniki, które w porównaniu z prawdziwym M5 nie jadą! M Sport poza motorem i znaczkami na klapie i grillu nie różni się niczym od M5. A Sport Limousine posiada zewnętrzny i wewnętrzny M Pak.. Alcantra, kiera i wiele innych.. FABRYKA.. Dlatego nie widze w tym nic złego.raven_1983 pisze:"papier" wszystko przyjmie.
E30 325e
E30 318i Touring
E34 525tds Touring
E32 735iA
E30 318i Touring
E34 525tds Touring
E32 735iA
- raven_1983
- Ekspert

- wojtek_blekitny
- Moderator

- Województwo: Wielkopolskie
Zrobienie powiedzmy z Hondy Civic 1.3 [seria silnik] stylistycznej "fury z Undergrounda" to średni pomysł, ale dołożenie fabrycznego, stosunkowo DYSKRETNEGO pakietu do E36/E34/E39 to inna liga.
Oczywiście bez znaczków, bo one reprezentują taką, a nie inną jednostkę napędową, co w przypadku M-Pakietowych zderzaków, progów etc. nie jest wiążące
Oczywiście bez znaczków, bo one reprezentują taką, a nie inną jednostkę napędową, co w przypadku M-Pakietowych zderzaków, progów etc. nie jest wiążące
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
- Paweł Markiewic
- Bywalec
- Rocznik: 1997
- Województwo: Śląskie
Muszę powiedzieć, że w seryjnym m-pakiecie do tds-a też nic złego nie widzę, rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje. Co do oryginalnych zderzaków i progów to przynajmniej na śląsku nie ma problemu, różnie jest natomiast z cenami, problemem mogą być listwy na błotniki i drzwi. Jeżeli będziesz chciał kupić coś z m pakietu daj znać mak kolegę który rozbiera e36 z głównie Anglii dla przykładu 100 zł za progi oryginalne i naprawdę dobrym stanie cena moim zdaniem dobra zderzak przód 500 - 900 zależy od stanu taki za 500 powiedzmy jest klejony i porysowany 900 igła.
Co do zawieszenia ja bym wybrał gwint, jak kupiłem mojego tadka miałem obniżone zawieszenie ale wsadziłem oryginalne - powód nie miałem szans dojechać do garażu 1 próba porysowany zderzak
2 połamana osłona silnika
3 dni później zmiana zawieszenia 
Co do zawieszenia ja bym wybrał gwint, jak kupiłem mojego tadka miałem obniżone zawieszenie ale wsadziłem oryginalne - powód nie miałem szans dojechać do garażu 1 próba porysowany zderzak
BMW doszedłem do wniosku, że jazda samochodem jest całkiem przyjemna, pora na prawo jazdy...