Kierownica E34

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

ZoolerMann
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Kierownica E34

Post autor: ZoolerMann »

Witam , chciałbym wymienić kierownice w swojej buni , obecna ( cztero-ramienna z kolorowym logo w AirBagu) jest już tak wytarta , że pojawiły się dziury ,a na dłoniach pozostają starte paprochy , nie chcę zakładać ochydnego pokrowca zwanego "kondonem" :lol: .Mam możliwość zakupu kiery trój-ramiennej . W związku z tym mam pytanie czy kiera 3-ramienna będzie pasować do mojej buni. I jeszcze jeżeli któryś z szacownych forumowiczów wymieniał kierownice proszę o rady odnośnie samego zakupu jaki montażu kierownicy (na co zwrócić uwagę) . Z góry wielkie dzięki.
patt505
Bywalec
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: patt505 »

a moze bys pomyslal nad obszyciem tej kiery, bo jak nie to pokaz foto to moze kupie ja od ciebie jak mi podpasi :wink:
ZoolerMann
Bywalec
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: ZoolerMann »

O obszyciu raczej niema mowy nie mam możliwości odstawienia samochodu nawet na 1 dzień , poza tym w okolicy brak jest speców od obszywania , a kiera którą chcę kupić jest w stanie naprawdę idealnym za 200 zł ,a za odszycie pewnie koło 100 musiałbym dać. Co do foto to postaram się jutro wrzucić.
ODPOWIEDZ