Witam,
Czy jak zakupie na używaną pompe do modelu 318 tds to czy będzie pasowała do mojego ? Czy te modele wszystkie mają takie same pompy ?
pozdrawiam
pompa 1,7 tds
Moderator: Moderatorzy
-
Morti
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
Re: pompa 1,7 tds
tak w tym silniku sa te same pompy
-
danielodj
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: 318tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
pompa 1,7 tds
Witam. Mam pytanie. Też szykuje mi się wymiana. Moja pompa to niestety już utrapienie pozostawione po poprzednich właścicielach. Kiedy byłem u speca, ten uszczelnił mi ją i wyregulował na kompie, ale powiedział, że niestety cudotwórcą nie jest i pokazywał mi jakie mam odchyły od zadanych wartości. I tu mam pytanie. Czy lepiej kupić całą pompę, czy wymienić nastawnik? Bo nie wiem, czy dobrze gdzieś wyczytałem, że w wersjach z immo jest zabezpieczenie na pompie i jak centralka nie odczyta prawidłowej pompy, to pompa nie poda paliwa. Widzę że poprzedni właściciele albo mieli właśnie z tym problem, albo wsadzili pierwsza lepsza, a sam wolałbym nie kupować pompy sprzed 95 roku.
Dodam jeszcze, że nie byłem u sąsiada w stodole, ale u gościa, który zajmuje się tylko dieslami w bmw. Ustawiał też dawkę poprzez regulację nastawnika.
Dodam jeszcze, że nie byłem u sąsiada w stodole, ale u gościa, który zajmuje się tylko dieslami w bmw. Ustawiał też dawkę poprzez regulację nastawnika.
To że jestem młody, nie oznacza, że trzeba się odnosić z pogardą, nie jestem druciarzem, umiem dbać o samochód, umiem wpuszczać innych i nie katuje mojego dieselka
ON 5/100
ON 5/100