Chcę kupić e39 525tds ale jest problem!
Moderator: Moderatorzy
-
bogacki-ant
- Bywalec
Chcę kupić e39 525tds ale jest problem!
Witam, napaliłem się na na e39 525tds sedan 98r stoii w jednym komisie w Gnieźnie. Ogólnie autko do dopieszczenia ale nie najgorsze jak za ta kasę, ale posiada jedną wadę. Mianowicie podczas odpalania i gaszenia dokladnie w momencie jak silnikiem bardzej trzęsie, coś stuka, dosyc głośno i twardo, stuknie tak dwa trzy szybkie stuknięcia. Słychać to w okolicy około skrzyni, gdzieś na wysokości skrzyni od spodu jakoś, chyba, tak mi sie wydaję. Czy ktoś wie co to może być ewentualnie?? Czego mozna się spodziewać w najlepszym i najgorszym przypadku????
- kwiatek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Re: Chcę kupić e39 525tds ale jest problem!
Najprawdopodobniej kolo dwumasowe , sprawdz jak gasisz na sprzegle to powinno tego nie byc , tak hałasuje koło dwumasowe , koszt koła 1300zł , ale nie musisz tego wymieniac od razu , chyba ,że na prawde juz tak wali ,że nie idzie wytrzymac .
-
bogacki-ant
- Bywalec
Myślałem że prędzej poduszka zerwana czy łapa, bo to stukanie takie z zewnątrz bardziej??
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1995
- Województwo: Lubuskie
gduby to byla poduszka to przy kazdej zmianie biegu a szczegolnie przy zmianie z 1 na 2 przy normalnym puszczaniu sprzegla by byl dosc odczowalny STUK i przy ruszaniu normalnym najpierw by sie napinala poduszka zerwana a pozniej (ze stukiem) by auto ruszalo (tyle ze stuk bylby jednorazowy, nie 2, 3 razy) przy gaszeniu by tylko silnik mocniej szarpnal- gdyby to byla poduszka
zgadzam sie z przedmowca co do kola masowego, tyle ze ja bym je wymienil niezwlocznie po zakupie bo wkonccu to bicie na wal korbowy i panewki siada
zobacz na youtube jak to jest z kolem dwumasowym, jest duzo filmikkow z bmw-owskim tds-em
zgadzam sie z przedmowca co do kola masowego, tyle ze ja bym je wymienil niezwlocznie po zakupie bo wkonccu to bicie na wal korbowy i panewki siada
zobacz na youtube jak to jest z kolem dwumasowym, jest duzo filmikkow z bmw-owskim tds-em
-
bogacki-ant
- Bywalec
Nie jechałem jeszcze tym autem, bo zniechęciło mnie to stukanie, które nie wrózy nic dobrego mimo że nie wiem co to jest na 100%. Dziś mam zamiar zrobić drugie podejście i może uda mi się dokladniej go obadać. Zrobie drugie podejście bo wizualnie wyglada auto dobrze (po ciemku oglądałem)i silnik pracuje bardzo przyzwoicie i cicho.
Byłem jeszcze raz.
Poza silnikiem który pracuje przyzwoicie nie byo za dnia na czym oka zawiesić, walony z przodu i z tyłu+ korozja z tyłu. Jest w autokomisie w Gnieźnie, nie polecam.
Byłem jeszcze raz.
Poza silnikiem który pracuje przyzwoicie nie byo za dnia na czym oka zawiesić, walony z przodu i z tyłu+ korozja z tyłu. Jest w autokomisie w Gnieźnie, nie polecam.
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
i takie trupy pozniej zanizaja cene tych aut ktore sa naprawde wypieszczone, ale maja rocznik i nazwe tego rozkraczonego i kazdy sugeruje sie cena a nie stanem.... nie wiem czy moja bym za 12tys oddal...a tu na otomoto bedzie jakis szrot za 4000zl i ten kto zobaczy moje ogloszenie i cene to wysmieje, bo przeciez sa tansze i nie ma co przeplacac... mentalnosc ludzka ;/
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
No ale jak ja bede chcial Twoja kupic to spokojnie poczekam az zmiekniesz i oddasz ja za 9 tys
Z zadbanymi bumami jest ta zaleta ze trudno znalezc ale "tanio" sie je kupuje (jak na to co musialbym wlozyc w trupa przez pierwszy rok). Ja swoja sprzedam jak pompa zacznie sie odzywac, rozrzad zacznie wyciagac, oponki sie zuzyja itp. Wyciagne z niej cale audio i cene zrobie na poziomie 10 tys. Amator znajdzie sie raz-dwa, nie bedzie wnikal, po prostu zobaczy ja i kupi
Uwazam ze to duzo lepsza opcja niz czekanie na kogos kto doceni auto.
Taki maly OT, kilka dni temu ogladalem dom na sprzedaz. Sprzedajacy mial e34 jak wpomial kupil od mlodego, obok resztki starego silnika. Za dom chcial 370tys, planowal do 350tys opuscic. Zaproponowalem 300tys i wyszedlem. Narzeczona suszyla mi glowe caly dzien ze obrazilem go i nawet jakby chcial za tyle sprzedac to do mnie nigdy nie zadzwoni. Nigdy nastapilo nastepnego dnia rano, cena zmalala do 330 tys, a za 2 miesiace zadzwoni jeszcze raz. Z pewnoscia jego bmw przyzwyczailo go do finansowych zawodow
Taki maly OT, kilka dni temu ogladalem dom na sprzedaz. Sprzedajacy mial e34 jak wpomial kupil od mlodego, obok resztki starego silnika. Za dom chcial 370tys, planowal do 350tys opuscic. Zaproponowalem 300tys i wyszedlem. Narzeczona suszyla mi glowe caly dzien ze obrazilem go i nawet jakby chcial za tyle sprzedac to do mnie nigdy nie zadzwoni. Nigdy nastapilo nastepnego dnia rano, cena zmalala do 330 tys, a za 2 miesiace zadzwoni jeszcze raz. Z pewnoscia jego bmw przyzwyczailo go do finansowych zawodow
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
te bolaczki (prosz pompy) zrobilem i zapewniam Cie ze nie zmiekne jesli wiem co ile jest warte i jak nie znajde sie w nieoczekiwanym dolku finansowym, a nie zapowiada sie na to:) to e34 staje sie coraz to bardziej moja pasja, radoscia-rzecz ktorej nie da sie kupic 
albo zmiękniesz albo będziesz się nią do emerytury turlał, prawda jest taka że kupujesz używane auto za jakąś cenę, zwykle pakujesz w nie jeszcze połowę jego wartości a jak chcesz je sprzedać to w najlepszym wypadku dostajesz 2/3 kwoty za którą sam kupiłeś. Cudów nie ma a i starego niemca coraz trudniej sprzedać nawet jak jest dobrze utrzymany, zwłaszcza że większość ludzi jeszcze nie dorosła do tego, że nie stać ich na tanie rzeczy, kupują więc te paździerze po 5-6 koła i narzekają.
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
to drogieBociek pisze:albo zmiękniesz albo będziesz się nią do emerytury turlał