[E36] bmw e36 1.8 tds

Porady na co zwrócić uwagę i jak kupować, opinie o bieżących ogłoszeniach sprzedaży.
Chcesz kupić? Bądź spokojniejszy - zapytaj!

Moderator: Moderatorzy

casandra72
Świeżak
Świeżak

[E36] bmw e36 1.8 tds

Post autor: casandra72 »

Witam!!
Mam pytanie o bmw e36 1.8 tds, na co zwrócić uwage przy kupnie. Auto jest w stanie bardzo dobrym na pierwszy zut oka ,nie stuka nie puka nie kopci, ma przejechane 191tys, blacha tez ok ale tutaj poczytałam o tej pompie paliwowej co z nią nie tak i jak zóważyć ze cos sie dzieje???
Prosze napiszcie jakąś opinie o tym aucie jak sie tym smiga??
Ja mam kawałej do wawy a tam pracuje i ciągle stoie w korkach czy to auto wytrzyma??
Oraz planuje wyjazd nad morze co powinnam sprawdzic zanim ją kupie.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Casandra72 :wink:
kubiakk
Bywalec

Post autor: kubiakk »

Jak temat to E 36 318 TDS ale 1.7 litra a dokładnie 1655 cm3, mam taki od miesiąca i jak na razie jestem zadowolony,po 2 tygodniach zamontowałem chipa i teraz to jestem już bardzo zadowolony..wszystkim polecam.....a autko ekonomiczne i z chipem w miarę zrywne...
Awatar użytkownika
Łosiowy
Administrator
Administrator
Seria: E65-68
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: Nie mam
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Post autor: Łosiowy »

Witajb

Pojedz przed zakupem do ASO zaplacisz max 500zl za szczegołowe sprawdzenie samochodu a naprawdze warto bo sie mozna ustrzec przed mega kosztami .Sprawdza po vinie co sie działo z samochodem jezeli był kiedys serwisowany i przebieg czy jest realny :mrgreen:
Jak wszystko w becie jest sprawne to zaden korek nie bedzie jej straszny a trasa nad morze bedzie dla relaksu :razz:

Pozdrawiam
Obrazek
arcabuz
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Śląskie

Post autor: arcabuz »

Warto sprawdzić czy pompa wtryskowa nie cieknie ( poprostu czy gdzieś nie kapie spod pompy bo uszczelnienie troche kosztuje ) Najlepiej podjechać też na podpięcie pod komputer żeby się upewnić co do innych usterek. Proponuje też zadzwonić do ASO i podać VIN wtedy sprawdzą co się z autem działo i czy było serwisowane. Jeżeli układ chłodzenia będzie sprawny to korków nie musisz się obawiać, ale tego trzeba pilnować :mrgreen:
Marcin ZPL
Bywalec

Post autor: Marcin ZPL »

Jezdze takim TDSem od pazdziernika zeszlego roku i przyznaje ze jestem zadowolony. Samochod jest bardzo ekonomiczny, nie straszne mu miasto ani trasy. Jedynie wymienialem czesci ktore wyrabiaja sie w wyniku eksploatacji no i przyznaje ze jak na legendy chodzace o BMW nie byly drogie. Generalnie o te silniki trzeba dbac i miec na nie oko, zwracajac szczegolna uwage na uklad chlodzenia bo ponoc jest "wrazliwy". Zwroc uwage na cene, bo dobre TDSy sie cenia. Najlepiej gdzies podjechac i sprawdzic auto jak pisza koledzy wyzej. Jesli bedziesz go ogladac zwroc uwage czy pracuje rowno, wskazowka obrotomierza powinna utrzymywac sie poziomo, na godzinie 9 - 750 obrotow. Poza tym zwroc uwage czy jest czysty silnik, nie zachlapany olejem czy ropa. Nie wierz w bajki o jakis cofkach. No a jak pojedziesz wyprobowac auto, turbina ma sie wlaczyc przy 2500 obrotow. Mimo ze to diesel o malej pojemnosci to ma troche szalenstwa pod pedalem.
ODPOWIEDZ