Mijajaca zima mnie przygnebila (mieszkam na wsi) i musiam wykopywac sie kilkukrotnie nawet z pozornie niegroznych zasp. Przede mna jeszcze wiosna wiec tez bedzie kilka takich akcji ale do rzeczy. Zastanawiam sie nad szpera. Z tego co znalazlem na forum to ori jest z przelozeniem 2,56 i taki bede szukal.
Co do znalezionego info (takze na sasiednich forach) to wiem ze wystepuja dyfry z mala i duza glowa. Prosze o wyjasnienie co i jak, oraz ktory bedzie mi pasowal.
Dyfer kupuje do e36 ale w planach jest e39 takze tds, czy taki dyfer ze szpera bedzie mi pasowal takze do piatki?
Czy pasuja dyfry z innych modeli? Jesli chodzi o przelozenie to mysle o chipie i czesto podrozuje z predkosciami ok 140km/h a po miescie raczej malo wiec moze szukac dyfra z mniejszym przelozeniem. Autko bedzie szybsze (mniej spali na trasie) a przyspieszenie troche zrekompensuje mi chip. Zalezy mi zeby operacja byla plug and play czyli wymieniam dyfer i nic wiecej.
[e36] Szpera - jaka pasuje?
Moderator: Moderatorzy
-
jarku
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
[e36] Szpera - jaka pasuje?
jak 325 to tylko duża głowa plug&play ci bedzie pasować, co do dopasowania do e39 zapomnij-inne mocowanie, inne długości
mozliwe jest wlożenie malej głowy ale wtedy też wymienić trzeba półosie i wał
mozliwe jest wlożenie malej głowy ale wtedy też wymienić trzeba półosie i wał