Wymiana simmeringu skrzyni?
Moderator: Moderatorzy
-
rudesmen
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
- Kontakt:
Będę wymieniał sprzęgło, chciałbym sam, a podobno warto wymienić jeszcze simmering skrzyni od strony silnika? Jakie narzędzia są do tego potrzebne? I może ktoś mógłby opisać tą operacje?
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
ja tez 3 tyg temu wziolem sie za wymiane sprzegla i tez myslalem o wymianei simmerinru, ale moj byl w znakomitej formie wiec po co ruszac to co dobre??
jesli nie ma objawow ze simmering jest uszkodzony, ja bym go zostawil w spokoju
wymieniasz sama tarcze czy cos jeszcze?? mam tarcze do dwumasu ori bmw LUK (jest na niej znaczek bmw i jest bardzo gruba) za male pieniadze oddam razem z dociskiem (150-200zl) (ja wlozylem jednomas wiec i prawie nowa tarcze tez musialem wymienic...
polecam sie nie spieszyc i sprawdzc po 2 razy czy wszystkie sruby (na docisku) sa dokrecone i odtluscic tarcze, zamach i docisk
jesli nie ma objawow ze simmering jest uszkodzony, ja bym go zostawil w spokoju
wymieniasz sama tarcze czy cos jeszcze?? mam tarcze do dwumasu ori bmw LUK (jest na niej znaczek bmw i jest bardzo gruba) za male pieniadze oddam razem z dociskiem (150-200zl) (ja wlozylem jednomas wiec i prawie nowa tarcze tez musialem wymienic...
polecam sie nie spieszyc i sprawdzc po 2 razy czy wszystkie sruby (na docisku) sa dokrecone i odtluscic tarcze, zamach i docisk