E36 sedan - Tylna kanapa składana, da się wstawić zwykłą?

Tematy związane z mechaniką, zawieszeniem, karoserią i innymi sprawami w pojazdach BMW (nie związane z silnikiem i nie pasujące do reszty działów).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Diler
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 318tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubelskie

E36 sedan - Tylna kanapa składana, da się wstawić zwykłą?

Post autor: Diler »

Witam. W swoim BMW posiadam tylną kanapę welurową, nieskładaną. Dostałem ostatnio ofertę w bardzo dobrej cenie zakupu całego wnętrza w półskorach z wersji M, tylko tam tylna kanapa jest składana. Tu moje pytanie: czy da się przerobić to tak, aby dało radę zamontować u mnie. Jeżeli tak to co musze jeszcze kupić, przerobić itp. aby to wszystko wyglądało jak należy?
Jedyny słuszny wybór - BMW
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Tylna kanapa E36 sedan

Post autor: adam-bmw »

napiszę tak, jeśli kupisz kompletny zestaw to pamiętaj o śrubach do mocowania, buda jest nazwijmy to uniwersalna i wszystko pasuje zamiennie, jedyne jak masz "sztywną" kanapę to pewnie jest blacha za fotelami trzeba ją wyciąć lub jak masz wersję uni to wystarczy wyrwać blachę po śladzie podobnie jak kartki zrywki

Dodano: 27 Lip 2010 20:48

napiszę tak, jeśli kupisz kompletny zestaw to pamiętaj o śrubach do mocowania, buda jest nazwijmy to uniwersalna i wszystko pasuje zamiennie, jedyne jak masz "sztywną" kanapę to pewnie jest blacha za fotelami trzeba ją wyciąć lub jak masz wersję uni to wystarczy wyrwać blachę po śladzie podobnie jak kartki zrywki, a najlepiej jak masz to drugie auto to zobacz czy otwory montażowe są bliźniaczo umiejscowione
Zablokowany