E34 Nie odpala.
Moderator: Moderatorzy
-
Dawit000
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
E34 Nie odpala.
Witam. Mam taki problem że moje autko niechce zapalić. A stało się to tak. jechałem sobie autostrada dosć szybko i bum urwaly się śruby na korbowodzie i jebudu. Auto zgasło i zostało ściagnięte do domu. Stało sobie miesiąc aż się za nie wziąłem. Złożyłem silnik do kupy rozrząd i reszta jest dobra a auto niechce zapalić. Wydaje mi się ze auto dostaje zamało paliwa. Potrzebuje pomocy bo już ręce opadają.
-
grancz
- Bywalec
- Seria: E39
- Model: 530d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
E34 Nie odpala.
1.Zobacz czy pompa podaje paliwo na wtryski.
2.Psiknij DELIKATNIE plak do kolektora ssącego jak będzie nie równo odpalało to znaczy że zapłon jest żle ustawiony (wałek przestawiony o 180stopni).
3. Sprawdz czy wszystkie kostki powpinane
Przyczyn może być bardzo dużo więc na spokojnie sobie popatrz czy wszystko jest tak jak powinno
2.Psiknij DELIKATNIE plak do kolektora ssącego jak będzie nie równo odpalało to znaczy że zapłon jest żle ustawiony (wałek przestawiony o 180stopni).
3. Sprawdz czy wszystkie kostki powpinane
Przyczyn może być bardzo dużo więc na spokojnie sobie popatrz czy wszystko jest tak jak powinno
-
Dawit000
- Bywalec
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
E34 Nie odpala.
grancz ja już niemam pomysłu co jest z tym autem. Niby podaje paliwo ale coś słabiutko. pompa dobra na plak nie startuje no niemam pojęcia już.